Onze producten

GrainLabs heeft verschillende graanproducten ontwikkeld die verkocht worden via de webwinkel van De Bisschopsmolen. Hierbij bieden we ook bloem en meel aan, afkomstig uit de regio van telers die wij kennen bij naam. Deze telers werken volgens de richtlijnen van Milieukeurmerk en sommige telers zijn biologisch.

Webwinkel van De Bisschopsmolen

Onze Toprepen

De “Top” repen zijn erg populair onder onze gasten, maar zijn van origine speciaal voor de wielrenners ontwikkeld. De eerste repen zijn mueslirepen die circa tien jaar geleden in samenwerking met de voedingsadviseurs van Team Jumbo-Visma zijn ontwikkeld.

De opdracht was om een reep te maken voor de wielrenners zonder biet- en rietsuiker, maar wel met de juiste koolhydraten. Tevens moeten het alleen eerlijke en daarbij natuurlijke ingrediënten zijn. Ook voor het Máxima MC in Veldhoven zijn repen ontwikkeld, om zo invulling te geven aan de vraag over een reep met een verrijkt eiwitgehalte. Wij kunnen inspelen op verschillende vragen, om zo producten te maken passend bij de behoefte van de eindgebruiker (denk aan extra eiwitten). Om het gehalte van eiwit te verhogen gebruiken wij lupine, afkomstig van een lokale teler (Lekker Lupine).

Ook maken we gebruik van ‘’tweede kans’’ grondstoffen zoals bananen en appels. Dit zijn bananen en appels die wegens beschadigingen of verkleuringen niet meer in de supermarkt verkocht worden.

Probeer ze zelf

Brood- en Banketmixen

Wij maken onze eigen brood- en banketmixen in opdracht van de (top)sport en het ziekenhuis, maar geschikt voor iedereen die graag zelf aan de slag wil met het maken van brood of gebak. Deze mixen zijn puur natuur, wat betekent dat er geen vreemde stofjes in zitten. Let wel op dat wij geen zout of gist toevoegen aan onze broodmixen. Wij voegen dit niet toe, omdat we daardoor geen vreemde stoffen hoeven toe te voegen aan de mixen. Bij het bakproces zal je dit daarom zelf dienen toe te voegen.

In samenwerking met Team Jumbo-Visma en Team DSM-Firmenich hebben we diverse broodmixen gemaakt. De banketmixen hebben wij in samenwerking met Máxima MC een Eiwitrijke Vegan Tritordeum Banketmix ontwikkeld.

Bakkers klaar, bakken maar!

Granen (bloem en meel)

Hoewel men vaak enkel bekend is met het granen als tarwe, rogge en gerst zijn er nog veel meer soorten granen. Er is nog maar weinig bekend over graansoorten bij de meeste mensen, terwijl er veel granen zijn met interessante eigenschappen.

Alles is begonnen bij een wilde grassoort genaamd Eenkoorn. Eenkoorn heeft zich gekruist met een andere wilde grassoort, waaruit de Tweekoorn graansoorten zijn ontstaan zoals kamut, durum en emmer. Later hebben deze granen zich wederom gekruist met een wilde grassoort en daaruit is de huidige broodtarwe en spelt. Eind 19de eeuw is men zelf granen gaan kruisen.

Ga zelf aan de slag