Bananen met chocolade reep

Voedingsadvies van de voedingsdeskundige van Team Jumbo-Visma: Dit gerecht is bedoeld om tijdens het sporten de juiste koolhydraten en eiwitten te ontvangen voor jouw lichaam.

Aantal: ca. 25 porties

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 50 gram sojamelk
  • 200 gram extra vierge olijfolie van Finca Duernas
  • 500 gram bananen
  • 450 gram suiker
  • 8 stuks eieren
  • 450 gram Spelt banketmix
  • Snufje zout
  • Snufje kaneel

Vulling

  • 200 gram gebruneerde notenmix
  • 200 gram chocoladedruppel

Decoratie

  • 50 gram kokosrasp

 

 

Benodigdheden
  • Weegschaal
  • Kom
  • Oven
  • Spatel of garde
  • IJsschep
  • Vormpjes, muffinblik (ingevet of met papieren muffinvormen erin) of een siliconenmatje van 12 st met lengte 8cm x breedte 4cm x hoogte 2.5 cm
Allergieën

Voorbereiding

Bruneer de noten door ze even op een bakplaat te leggen en deze ca. 10 min in een oven van 200 0C te doen. Laat de noten afkoelen om deze vervolgens fijn te hakken.

werkwijze

  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Doe de sojamelk, olijfolie en de bananen in een blender en blend deze fijn tot een pulp.
  • Tik de eieren in een kom en klopt deze los met suiker, zout en kaneel.
  • Voeg de bananenpulp bij de eiermassa en klop even los met spatel of garde.
  • Voeg de banketmix toe aan de massa.
  • Voeg dan de chocolade en notenmix toe.
  • Even doorroeren en dan is de massa klaar om te verdelen in de gewenste vormpjes.
  • Verdeel met een ijsschep het mengsel over de matjes
  • Afbakken in een oven van 200 0C, ca. 25 minuten.