Glutenvrije Kapsel Taart

Deze glutenvrije kapseltaart dient als basis voor een Slagroomtaart, Mokkataart of een andere lekkernij.

Aantal: 1 Taart van 28 cm

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 300 gram Eieren ( 6 st)
  • 150 gram Suiker
  • Scheutje Citroensap
  • 150 gram Glutenvrije Banketmix,

 

Benodigdheden
  • Springvorm van 28 cm
  • Kom
  • Keukenweegschaal
  • Rooster
  • Theedoek
Allergieën

Voorbereiding:

  • Maak de Glutenvrije Banketmix zie: Glutenvrije Banketmix
  • Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur is.

Bereidingswijze:

Weeg alle ingrediënten af. Verwarm de oven op 160 0C. Smeer de springvorm in met boter.

Klop de eieren met de suiker en citroensap tot dat het een witte massa is. Haal de garde uit het beslag en maak een 8 met de garde. Blijft de 8 minimaal 8 tellen zichtbaar dan is het beslag klaar.

Meng de Banketmix rustig door de ei/suiker massa. Zet de springvorm in de oven en bak deze ca. 255 minuten af. Na het bakken direct de kapsel uit de springvorm halen deze op een rooster met een schone theedoek zetten. Zodat hij goed kan afkoelen.

Klaar om er een mooi taart of een ander gerecht met te maken.