Boekweit pannenkoek met champignons

Boekweit pannenkoek met champignons

BEREIDINGSTIJD: CA. 60 MINUTEN

HOEVEELHEID: CA. 10 STUKS

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Pannenkoek

200 gram boekweitmeel

250 ml melk

3 vrije uitloop eieren

Snufje zout

Extra vergine olijfolie

Champignonvulling

1 ui

250 gram champignons

1 knoflookteentje

Extra vergine olijfolie

Peper en zout

Peterselie

1 eetlepel volle yoghurt

Benodigdheden
  • Mixer of Garde
  • Beslagkom
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Pollepel

De smaak van boekweit is vrij gronderig en nootachtig. Deze combineert goed met de smaken van bijvoorbeeld broccoli en champignons. 

Werkwijze

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Meng de eieren met het melk en meng dit met de boekweitmeel en het zout in een ruime kom. Roer totdat een gladde massa ontstaat. Laat het beslag 1 uur staan.

Snijd de champignons klein, snipper de ui en bak deze kort in de koekenpan. Voeg de fijngehakte knoflook toe, met de zure room en bak dit kort samen. Breng het geheel op smaak met peper, zout en de peterselie. Hiermee vul je dadelijk de pannenkoek.

Het beslag heeft 1 uur gestaan. Nu roer je het beslag nogmaals goed door.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en giet een lepel beslag er met een pollepel in. Bak het beslag op midden hoog vuur bruin aan beide kanten.

Nu kun je de pannenkoeken vullen met de gebakken champignons.

Liever zin in een klant en klare wrap met champignons? Bestel deze wraps dan bij de webshop van de  Bisschopsmolen!

Smakelijk eten!

TIP Nog meer boekweit? Wat dacht je van boekweit pasta, risotto… ideaal voor vegetarische gerechten omdat deze zoveel voedingsstoffen bevatten. 

Deze producten zijn verkrijgbaar via de webshop van de Bisschopsmolen.