Pasteis de Nata

Onze ontdekking tijdens een roadtrip in Lissabon

Aantal: voor ca 15 st

Voorbereidingstijd: ca 30 minuten

Bereidingstijd: 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten Vulling

  • 400 gram Volle Melk
  • 1 Vanillestokje
  • 2 eetlepel Speltbloem of Tritordeumbloem
  • 225 gram Suiker
  • 4 eidooiers
  • Halve citroen

Ingrediënten Deeg

 

Benodigdheden
  • Rolstok
  • Pan
  • Garde
  • Fornuis
  • Kom / Bak
  • Afdekfolie
  • Muffinvormpje
  • Vork
Allergieën

Voorbereiding Deeg

Kijk naar het recept van Spelt Bladerdeeg.  Het deeg heeft minimaal een rust van ca 4 uur nodig voor dat je begint met de Pastéis de Nata.

 

Voorbereiding Vulling

Doe de melk de pan. Snijd het vanillestokje met de punt van het mes in de lengte open, zodat deze splijt. Schraap met het mes de inhoud eruit en voeg dit bij de melk. Gooi de schil niet weg en voeg dit toe aan de melk. Dit geeft ook smaak af aan de melk. Zet de melk en het schoongemaakte vanillestokje met het pan op het vuur. Laat de melk langzaam koken, niet vergeten af en toe te roeren door de melk.

Tik de ei en scheid de eidooier van het eiwit. Klop de eidooier los in een kom met de speltbloem en de suiker.  Als de melk kookt voegt je de helft van de melk langzaam toe bij eidooiermengsel. Mengen deze door elkaar en voeg deze weer terug bij de restant van de melk.

Laat de melkmassa opnieuw opkoken. Af en toe roeren. Als de melkmassa kookt eevn heel kort doorkoken. Daarna de maas uitstorten in een bak. Zet deze bak in de koelkast. Tip wel afdekken de bak met een deksel of een afdekfolie. Minimaal 1 uur laten staan.

 

Werkwijze

Verwarm de oven op ca 220 graden. Vet de muffin matje in met boter. Rol de Bladerdeeg uit to een plak van 4 bij 16 cm.  En snij er plakje van 2 bij 2 cm. Duw de plakjes in de muffinmatje. Prik er kleine gaatjes in met een vork.

Haal de pudding uit de koelkast en doe deze een beslagkom. Tip verwijder het restant van de vanillestokje  Klop de massa even lossen. Giet de pudding in de deegvormpjes.

Zet de muffin matje  in een de oven en bak deze ca 12 a 15 minuten af. Er komt een mooie bruine kleur op de pudding.  Haal de Pastéis de Nata uit de oven. Even laten afkoelen en dan heerlijk genieten.