Ricecake vruchten

Een lekker en voedzaam tussendoortje!

BEREIDINGSTIJD: CA. 60 MINUTEN

HOEVEELHEID: 30 STUKS VAN CA. 70 GRAM

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

500 gram paprijst

1250 gram Elstar appelsap

150 gram honing

Snufje kaneelpoeder

80 gram rozijnen

80 gram gedroogde abrikozenstukjes

90 gram  gedroogde cranberries

 

Dit recept bevat sulfiet.

Benodigdheden
  • Weegschaal
  • 2 pannen, waarvan een iets groter dan de andere
  • Bakplaat van ca. 30 bij 24 cm
  • Afdekfolie
  • Spatel
  • Snijplank
  • Mes

Voorbereiding

Bekleed de bakplaat met afdekfolie en weeg alle ingrediënten af.

 

Werkwijze

Vul de grote pan met water en zet deze op het vuur. Breng het water aan de kook.

Zet de kleine pan in de grote pan en doe de appelsap in de kleine pan. Breng dit ook aan de kook.

Voeg vervolgens de rijst en de kaneel toe en roer dit goed door. Doe een deksel op de pan en roer af en toe door de rijst met een spatel.

Voeg na ca. 45 minuten de honing toe. Roer dit goed door en haal de deksel van de pan. Het vocht moet verdampen.

Voeg de gedroogde vruchten toe als de rijst gaar is en meng dit goed onder elkaar. Stort het geheel op de bakplaat. Zet het vervolgens in de koelkast en laat het minstens 6 uur opstijven.

Haal na 6 uur de rijst uit de bakplaat en snij in de gewenste porties.

Smakelijk!

 

Bewaar advies:

  • De ricecakes kunnen per stuk verpakt worden in aluminiumfolie.

  • De ricecakes kunnen het beste bewaard worden bij een temperatuur van 4°C. De houdbaarheid is dan ca. 10 dagen.

  • Daarnaast kunnen de ricecakes in de vriezer bewaard worden. Let op: ontdooi de ricecakes ca. 24 uur van tevoren in de koelkast. Dan in de koelkast ca .10 dagen.