Spelt croissanten

Spelt croissanten

BEREIDINGSTIJD: CA. 60 MINUTEN

HOEVEELHEID: CA. 10 STUKS

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

1 plak croissantendeeg

1 ei

 

Benodigdheden
  • Oven
  • Deegroller
  • Meetlat
  • Pizzaroller of mesje
  • Kwastje
  • Beker of kopje
  • Bakplaat
  • Vetvrij papier

Werkwijze

Rol het deeg (zie recept croissantendeeg) uit tot een plak van 85 bij 34 cm. Verdeel de plak in driehoeken van 17 bij 17 cm.

De driehoeken licht bevochtigen met water. Vanaf de lange boven kant rol je de plak op naar de punt toe. (let op niet te strak oprollen)

De gevormde model op de bakplaat leggen en afstrijken met ei.

Narijs geven van ca. 50 minuten.

Nu kun je de croissanten ca. 12 minuten afbakken in een oven van 240 0C.