Spelt croissanten

Spelt croissanten

Aantal                : ca. Croissanten

Bereidingstijd: ca. 2 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

1 plak croissantendeeg

1 ei of water

 

Benodigdheden
  • Oven
  • Deegroller
  • Meetlat
  • Pizzaroller of mesje
  • Kwastje
  • Beker of kopje
  • Bakplaat
  • Vetvrij papier
Allergieën

Werkwijze

  • Rol het deeg (zie recept croissantendeeg) uit tot een plak van 51 bij 34 cm.
  • Verdeel de plak in driehoeken van 17 bij 17 cm.
  • Afbeelding snijden van de croissanten
  • De driehoeken licht bevochtigen met water.
  • Vanaf de lange boven kant rol je de plak op naar de punt toe. (let op niet te strak oprollen)
  • De gevormde model op de bakplaat leggen en afstrijken met ei.
  • Narijs geven van ca. 40 minuten.
  • Nu kun je de croissanten ca. 12 minuten afbakken in een oven van 240 0C.