12 maart 2020
De Bisschopsmolen 15 jaar

Bakkerij en smaaklokaal de Bisschopsmolen, in het hart van Maastricht, bestaat 15 jaar. Initiatiefnemer Frank van Eerd bakt met zijn team al anderhalf decennium ‘het beste brood voor
Limburg’. Brood dat de tijd krijgt, waar mogelijk gemaakt met lokale grondstoffen die zijn geteeld met respect voor natuur en milieu. Zo bakt de Bisschopsmolen producten die het verschil
maken. En dat proef je. Als telg uit een Brabantse molenaars- en bakkersfamilie speelt Frank van Eerd al jaren met het idee van een eigen bakkerij. Als kind droomt hij ervan de zaak van zijn
opa terug te kopen, die zijn bakkerij had verkocht omdat Franks vader en diens broers er geen interesse in hadden. Maar de zoon van de bakker die opa’s bedrijf had gekocht heeft dat wel – hij zit nota bene bij Frank op de bakkersvakschool. Die moet zijn plannen aanpassen.

Hij volgt de vakopleiding in Wageningen en gaat als chef bakker bij supermarktketen  Torro / Edah aan de slag. Waarna hij een nieuwe stap maakte als afdelingshoofd richting de La Place / Le Marche. Frank had een keuze tussen Rotterdam of Maastricht, als Brabander koos hij voor Maastricht. De doelstelling was om altijd nog terug te gaan naar zijn stad Den Bosch. Naast zijn werk volgt hij een opleiding pedagogiek PTHN te Wageningen, die hij met succes afsluit. Via foodmanager van Le Marche Sittard heeft hij de laatste jaren nog gewerkt op het hoofdkantoor van V&D.

Eerste kennismaking met “De Bisschopsmolen”

Dan nodigt de gemeente Maastricht hem uit in de watermolen aan de Stenenbrug in Maastricht. “Op 5 mei 2002 zetten Diana en ik voor het eerst voet in dit pand. De toenmalige bakker was gestopt en de molen werd gerenoveerd, de gemeente wilde een ander concept proberen.” De Stenenbrug is op dat moment geen lekkere buurt. Bovendien komt er nogal wat kijken bij het opstarten van een eigen zaak. Exit Stenenbrug. Of toch niet?

Lees het volledige interview van 15 jaar Bisschopsmolen

Onderwerpen