Over GrainLabs

Granen. Voor de een de basis van elke maaltijd, voor de ander de grootste oorzaak van gezondheidsklachten. Bij GrainLabs geloven we dat granen onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon, mits ze de kans krijgen hun natuurlijke smaak en voedingsstoffen tot recht te laten komen. Granen zitten namelijk van nature boordevol essentiƫle voedingsstoffen en helpen je lichaam gezond en sterk te houden.

GrainLabs is een kenniscentrum waar bakkers, wetenschappers en sportdeskundigen kennis delen en samenwerken om granen op een optimale manier te laten floreren in ons voedingspatroon. Voeding is namelijk het belangrijkste element om ons lichaam beter te laten presteren. Dit is van groot belang voor topsporters, maar ook voor mensen zoals jij en ik die graag zo lang mogelijk gezond willen blijven.

Om te blijven ontwikkelen en actief te innoveren in de sportomgeving heeft GrainLabs enkele partnerships afgesloten met wielerteam Sunweb en Team Jumbo Visma, zwemmer Joeri Verlinden en atleet Ricardo Floris. De Bisschopsmolen ondersteunt hen in het samenstellen van een optimaal voedingspatroon en op hun beurt geven zij feedback over hoe de Bisschopsmolen haar producten nog beter kan maken. Zo ontstaat er een uitwisseling van kennis, waardoor we ervoor zorgen dat we ons blijven ontwikkelen en betere prestaties leveren. Dit bundelen wij in onze GrainLabs Community.

GrainLabs is een initiatief van Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen in Maastricht. De kennis die GrainLabs samen laat komen, wordt onder andere gebruikt om betere (sport)voeding te maken. Deze producten zijn verkrijgbaar via de webshop van de Bisschopsmolen.