Over GrainLabs

Granen. Voor de een de basis van elke maaltijd, voor de ander de grootste oorzaak van gezondheidsklachten. Bij GrainLabs geloven we dat granen onderdeel zijn van een gezond voedingspatroon, mits ze de kans krijgen hun natuurlijke smaak en voedingsstoffen tot recht te laten komen. Granen zitten namelijk van nature boordevol essentiële voedingsstoffen en helpen je lichaam gezond en sterk te houden.

GrainLabs is een kenniscentrum waar bakkers, wetenschappers, sportdeskundigen en zorginstellingen kennis delen en samenwerken om granen op een optimale manier te laten floreren in ons voedingspatroon. Voeding is namelijk het belangrijkste element om ons lichaam beter te laten presteren. Dit is van groot belang voor topsporters, maar ook voor mensen zoals jij en ik die graag zo lang mogelijk gezond willen blijven.

In de Topsport

Om te blijven ontwikkelen en actief te innoveren in de sportomgeving heeft GrainLabs enkele partnerships afgesloten met wielerteam Team Visma | Lease a Bike en Team DSM-Firmenich, atleet Ricardo Floris, maar ook Papendal en voetbalclub MVV. GrainLabs, met de producten van De Bisschopsmolen, ondersteunt hen in het samenstellen van een optimaal voedingspatroon en op hun beurt geven zij feedback over hoe De Bisschopsmolen haar producten nog beter kan maken. Zo ontstaat er een uitwisseling van kennis, waardoor we ervoor zorgen dat we ons blijven ontwikkelen en betere prestaties leveren. Dit bundelen wij in onze GrainLabs Community.

In de Zorg

Ouderen en mensen in het ziekenhuis hebben een verhoogde eiwitbehoefte. In de praktijk blijkt het lastig te zijn om de eiwitbehoefte elke dag te halen. Er zijn extra eiwitten nodig voor opbouw en behoud van spiermassa. Maar vaak lukt meer eten niet doordat er minder eetlust is. Eiwit verrijkte voeding is de oplossing als meer eten niet lukt. De teamleider keuken van het Máxima MC te Veldhoven Maurice Saive is dagelijks bezig met de voeding van patiënten. Hij weet uit de praktijk hoe lastig het is om patiënten voldoende eiwitten te laten binnenkrijgen. Samen met hen hebben we vertrouwde en juiste tussendoortjes ontwikkeld. De opdracht was terug naar de regionale basis ingrediënten.

De Consument

Goede voeding is belangrijk voor iedereen, daarom vinden wij dat kennis en goede voeding ook beschikbaar moet zijn voor consumenten. Deze voeding is beschikbaar via de webwinkel van De Bisschopsmolen. De juiste eiwitten, koolhydraten en vezels die ervoor zorgen dat jij de werkdag of schooldag doorkomt.

GrainLabs is een initiatief van Frank van Eerd, eigenaar van De Bisschopsmolen in Maastricht. De kennis die GrainLabs samen laat komen, wordt onder andere gebruikt om betere (sport)voeding te maken. Deze producten zijn verkrijgbaar via de webshop van De Bisschopsmolen.