7 oktober 2022
GrainLabs op de Leaders in Performance Conference 2022

In de vroege morgen van 5 oktober vertrokken wij richting Papendal in Arnhem: Hét sportcentrum van Nederland. Als GrainLabs kregen wij hierbij de mogelijkheid, om in de hal naast de conferentiezaal, ons Toprepen concept te presenteren. We liepen het sportcentrum in en uit met stangen, kratten, een Team Jumbo-Visma fiets en niet te vergeten onze repen. Alles om de mooiste stand op te bouwen dat in één oogopslag uitstraalt wat wij als GrainLabs doen.

Voordat het programma van de conferentie begon, kwamen er al veel voedingsdeskundigen bij onze stand kijken. De interesse bleek vooral uit de vragen die zij stelden en de vele folders die werden meegenomen.

Conferentie

De conferentie zelf bevatte een vol programma met twaalf sprekers en dus ook twaalf verschillende onderwerpen. Zo werd er onder andere gesproken over plantaardig versus dierlijke eiwitten, het meten van slaap alsook het continue monitoren van glucose tijdens sport en eetstoornissen in sport. Een leuke afwisseling hierbij waren de speedupdating sessies, waarbij de dia’s van de PowerPoint na 15 seconden automatisch naar de volgende dia ging. Deze manier van presenteren dwong de spreker om een beknopte en heldere presentatie te geven.

Pauze: Tijd voor het proeven van onze repen

Tijdens de pauzes werd onze stand drukbezocht door de aanwezigen. Vragen over het verhaal van de repen, wat GrainLabs doet en op welke manier dit verbonden is met De Bisschopsmolen. Ons verhaal stond vooral in het teken van de Banaan-Chocoreep en de Chocoreep.

Banaan-Chocoreep

De Banaan-Chocoreep is ontwikkeld samen met Team Jumbo-Visma, die invulling geeft aan de sportprestatie van een topsporter gedurende een rit of marathon. Bij deze reep ligt de focus dan ook op de juiste koolhydraten die de sporter op dat moment nodig heeft.

Chocoreep

De ontwikkelde Chocoreep kent daarbij zijn ontstaan uit een ander segment: de zorg. Ouderen en mensen in het ziekenhuis hebben namelijk een verhoogde eiwitbehoefte. Eiwit helpt bij de opbouw en het behoud van spiermassa, wat voor mensen in het ziekenhuis en ouderen van groot belang is. Deze reep is ontwikkeld samen met het Maxima Ziekenhuis te Veldhoven. Ook voor sporters is extra eiwit van belang als het gaat om spierherstel en spieropbouw.

Conclusie

Al met al was het een interessante dag vol met boeiende onderwerpen verteld door sprekers uit onder andere Australië, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

Het was een mooie gelegenheid voor ons om onze toprepen te presenteren, speciaal ontwikkeld voor de sport. Dat deze binnen een mum van tijd op waren, laat zien dat ze naast gezond ook nog eens héél lekker zijn!

Kijk voor meer informatie over de conferentie op https://www.lpcnutrition.com/

Onderwerpen