16 mei 2018
GrainLabs Hi-Tech voedingspartner voor Eroica Limburg

De organisatie van Eroica Limburg is trots op de samenwerking met GrainLabs en de Bisschopsmolen. Top innovatie uit Limburg voor de sportwereld.

Wat is GrainLabs?

GrainLabs is een kenniscentrum waar bakkers, wetenschappers en sportdeskundigen kennis delen en samenwerken om granen op een optimale manier te laten floreren in ons voedingspatroon. Voeding is namelijk het belangrijkste element om ons lichaam beter te laten presteren. Dit is van groot belang voor topsporters, maar ook voor mensen zoals jij en ik die graag zo lang mogelijk gezond willen blijven. Om te blijven ontwikkelen en actief te innoveren in de sportomgeving heeft GrainLabs enkele partnerships afgesloten met wielerteam Sunweb en Team LottoNL-Jumbo, zwemmer Joeri Verlinden en atleet Ricardo Floris.  GrainLabs is een initiatief van Frank van Eerd, eigenaar van de Bisschopsmolen in Maastricht. De kennis die GrainLabs samen laat komen, wordt onder andere gebruikt om betere (sport)voeding te maken.

Tijdens Eroica Limburg krijgen de deelnemers de beroemde mueslirepen en ‘platsen’ voorgeschoteld. Lees hier de ontstaansgeschiedenis en de ingredienten van deze twee heerlijke producten.

Mueslirepen

De mueslirepen zijn ontwikkeld in samenwerking met voedingsadviseurs van Team LottoNL-Jumbo. De opdracht was, maak een reep voor de renners zonder biet of rietsuiker, maar wel met de juiste Koolhydraten. Tevens moesten het alleen eerlijke, natuurlijke ingrediënten zijn. De repen moeten op de fiets gegeten kunnen worden. Het resultaat: twee niet te versmaden repen met een uitgekiende samenstelling van juiste koolhydraten, vetten, vezels en eiwitten.

Mueslireep noten

Een vezelrijke reep voor de trainingsritten met noten, cranberries, abrikozenstukjes, pure chocolade en een mix van oer-granen waaronder teff, quinoa, haver, kamut, gierst en gerst.

Mueslireep vruchten

De mueslireep vruchten geeft extra energie tijdens sportieve en moeilijke activiteiten. De ingrediënten komen grotendeels uit de regio.
De mueslireep is ontwikkeld voor na het sporten en zorg voor extra eiwitten. Door deze eiwitten wordt het herstel van de spieren bevorderd. Net als onze andere producten, wordt deze sportvoeding gemaakt op basis van regionaal geteelde spelt.

Platsen

Wielrenners zijn dol op onze speltvlaai. Het geeft hen de juiste energie die ze nodig hebben. Een stuk vlaai eten op de fiets tijdens een koersrit, dat eet niet zo gemakkelijk. Daarom ontwikkelde GrainLabs, in samenwerking met de Bisschopsmolen en de voedingsspecialisten van Team LottoNL-Jumbo, mini-broodjes van vlaaideeg met een vulling van fruit of pudding. We noemen deze broodjes ‘platsen’. Ze zijn niet alleen favoriet bij de renners van het LottoNL-Jumbo Team, maar ook bij Team Sunweb, hardlopers, triatleten, zwemmers en voetballers zijn ondertussen ‘fan’ van onze platsen.

De voedingsspecialisten en topsporters hechten veel waarde aan juiste en gebalanceerde voeding. Niet alleen voor of na een wedstrijd, maar ook tijdens een wedstrijd is het belangrijk dat een sporter de juiste voeding krijgen. De plats geeft niet alleen de juiste energie, maar is vooral ook lekker!

Artikel geschreven door Eroica Limburg