31 oktober 2018
Onze Limburgse vlaai kan nu ook vegan besteld worden.

De Bisschopsmolen heeft een nieuwe  vegan vlaai ontwikkeld. Hieronder lees je meer over de ontwikkeling en niet te vergeten hoe je deze kunt bestellen bij de Bisschopsmolen.

 Limburgse fruitvlaai – vegan en lactosevrij

Speciaal op bestelling maken wij onze regionale specialiteit ook vegan en lactosevrij!

Het klassieke deeg maken we met roomboter, volle melk en ei. Daarnaast maken speltbloem, beetje suiker, snufje zout en verse gist het deeg compleet. Door de melk te vervangen door water en de roomboter te vervangen door een plantaardige boter, is hij op een simpele manier lactosevrij te maken! Zonder ei is het ook nog eens volledig vegan. We hebben altijd een groot assortiment aan fruitvlaaien, afhankelijk van de oogst van onze telers. Kersen, pruimen en appel-notenvlaai behoren tot de favorieten van onze gasten! Of wat dacht u van kruisbessen en bosvruchten?

 Plantaardige voeding

Het aantal mensen met een volledig plantaardig eetpatroon stijgt aanzienlijk en met reden! Een groot voordeel van een vegan voedingspatroon, is dat het duurzamer is voor het milieu. Als je daarbij ook nog zoveel mogelijk regionale ingrediënten gebruikt, is de impact nóg lager.

Lactose-intolerantie

Wanneer je een lactose-intolerantie hebt, is het soms lastig om goede alternatieven te vinden voor wat lekkers bij de thee. Naast de Limburgse vlaai die we op bestelling lactosevrij maken, hebben we een aantal producten standaard in ons assortiment! Zo maken we cakes en muffins op basis van extra vergine olijfolie in diverse smaken.

Bak je graag zelf? Probeer dan één van onze recepten.

Binnenkort iets te vieren óf gewoon zin in vlaai, plaats uw bestelling alvast via bestellingen@bisschopsmolen.nl . U kunt hem dan ophalen bij onze winkel in hartje Maastricht óf laten bezorgen door de vliegensvlugge Demarrage fietskoeriers, alleen in Maastricht en omgeving.

De vegan/lactosevrije vlaai is €15,- per vlaai van 30cm diameter.

Dit artikel is geschreven door Petra Maessen, belevingscoördinator van de Bisschopsmolen in Maastricht.

GrainLabs is powered by de Bisschopsmolen.