Quinoa olijfolie cake met noten

Een glutenvrije traktatie van Nederlandse granen

Aantal: 1 cake

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 100 gram olijfolie van Finca Duernas
  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gram boekweitmeel
  • 150 gram quinoameel
  • 2 theelepels glutenvrije bakpoeder
  • 100 gram fijn gehakte notenmix
  • 300 gram melk
  • 100 gram chocoladedruppels

Decoratie:

Aardbeienjam van Bemelerhof

Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Cakeblik/tulband
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker

Voorbereiding

Weeg alle ingrediënten af. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Hak de noten fijn, meng de boekweitmeel samen met quinoameel en bakpoeder.  Verwarm de oven voor op 160 °C en vet het cakeblik goed in.

Werkwijze

Mix de olie met de suiker tot een homogenen massa. Voeg de eieren toe en mix totdat een glad, romig mengsel ontstaat.

Meng in een andere kom het boekweitmeel, quinoameel, bakpoeder en noten. Voeg de helft van het droge mengsel bij het romige mengsel. Voeg de andere helft toe aan de melk en mix alles tot het goed gemengd is. Meng de chocoladedruppels door het mengsel heen.

Meng beide massa’s rustig door elkaar.

Vet de vorm in met boter en stort het mengsel in de vorm.

Bak de cake in de voorverwarmde oven van 160 °C ca. 45 minuten.

Laat de cake afkoelen en snijd er stukjes van.

TIP Serveer de cake met wat frambozen- of aardbeienjam.