Quinoa Haverbrood

Het was een van de lievelingsbroden van Steven Kruiswijk tijdens de Giro van 2016. Middels eet Tom Dumoulin ook dit brood.

Hoeveelheid:  2 Broden

Bereidingstijd: 15 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Recept voordeeg:

  • 100 gram quinoa haverbroodmix
  • 10 gram desempoeder
  • 100 gram lauw water

Recept voor stuks:

  • Het complete voordeeg
  • 600 gram  quinoa haverbroodmix
  • 20 gram  verse gist
  • 10 gram  zout
  • 20 gram  Spaanse olijfolie van Finca Duernas
  • 250 gram  lauw water

Inwassen

  • 50 gram  lauw water

Decoratie:

  • Havervlokken van de Halm
Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker

Voorbereiding

Meng voor het voordeeg; water, desempoeder en Quinoa Haverbroodmix in een afsluitbare bak.

Laat dit minimaal 12 uur staan in de koelkast

Werkwijze

Weeg alle ingrediënten af.

Doe het voordeeg, quinoa haverbroodmix en het gist in de deegkuip. Voeg het water toe en meng dit op een lage snelheid.

Als alles goed gemengd is voeg dan pas de olijfolie en het zout toe en meng dit goed door elkaar. Voeg nu langzaam het overige water toe.

Meng het deeg nog 5-8 minuten op een matige snelheid. Dus in de 1ste versnelling tot een soepel deeg.

Laat het deeg ca 30 minuten rusten. Verdeel het deeg in de gewenste gewicht van 750 gram en bol de deegstukken op.

Laat het deeg 30 minuten rusten.

Druk nu de bollen plat en bol de deegstukken opnieuw op.

Laat het deeg weer 30 minuten rusten.

Druk het deegstuk plat en maakt deze naar gewenste vorm op.

Maak de bovenkant van het deegstuk nat en rol deze door de vlokken.

Laat het deeg ca. 30 minuten narijzen.

Insnijden en afbakken op 230 C ca. 25 minuten. Zet de laatste minuten even de klep open om een knapperige korst te vormen.