4 juni 2019
” Kansen voor extra vierge olijfolie in de gezondheidszorg en sport”  – Cecile van Berkum partner van GrainLabs

” Kansen voor extra vierge olijfolie in de gezondheidszorg en sport”

Het Mediterraan dieet met extra vierge olijfolie is waarschijnlijk het meest gezonde dieet op aarde. Helaas kunnen maar weinig mensen in Nederland extra vierge olijfolie onderscheiden van een olie van mindere kwaliteit. Dit beknopte boek vertelt alles over extra vierge olijfolie en de positieve effecten ervan op onze gezondheid, gezondheidszorg, sport en duurzaamheid. Het boek maakt vanuit verschillende perspectieven duidelijk waarom het verstandig is om te eten met extra vierge olijfolie. Cecile van Berkum (1967) studeerde af als organisatiepsycholoog en werkte als organisatie-adviseur. Vanaf 2008 dook ze diep in de culinaire tradities van Spanje. Extra vierge olijfolie is een cruciaal aspect van deze simpele en smaakvolle keuken. Cecile werd een gepassioneerd ambassadrice van dit vruchtensap en zijn verbazingwekkende eigenschappen.

Recensies
“Mijn grote complimenten voor dit boek. Zelfs als maar de helft van de claims waar zou zijn, is extra vierge olijfolie wetenschappelijk en gezondheidstechnisch/medisch zeer interessant.” Dr. Edward Dompeling, Longarts Kindergeneeskunde, Universiteit Maastricht University.

“Ik was bijna door mijn schier onuitputtelijke voorraad extra vierge olijfolie heen. Net nu het kook- en bakseizoen voor de deur staat. Paniek dus.” Laurens ten Dam, wielrenner.

“Dit heerlijke boek gaat eerst en vooral over het genieten van de unieke smaken van extra vierge olijfolie. Maar het boek is zó veel meer. Op zoek naar de gezondheidseffecten van olijfolie is het boek stevig geworteld in de wetenschap.” Dr Annemiek Roelofs, huisarts, Leuven.

Bestellen

Kansen voor extra vierge olijfolie in de gezondheidszorg en sport