14 februari 2020
Nieuwe bakkerij voor onze partner Meesters van de Halm

“Biedt logistieke voordelen en stimuleert productontwikkeling”

Nieuwe bakkerij voor Meesters van De Halm

Tholen – Meesters van De Halm, de authentieke biologische graanpletterij, heeft recent haar nieuwe bakkerij in gebruik genomen. In het pand aan de Morgenstond in Heeswijk-Dinther is een nieuwe bakkerij ingericht gespecialiseerd in het bakken van muesli’s tot granola’s, crunchy’s en dergelijke.

“In de bakkerij kunnen we zowel kleine als grote productiebatches maken. Dit maakt ons flexibeler om in te spelen op de behoefte van onze huidige en toekomstige klanten. Medewerkers Leon en Rob zijn verantwoordelijk voor het bakproces”, vertelt René van der Locht. Hij geeft aan dat binnen het bedrijf enthousiast gereageerd is op de stap. “We merken dat deze stap echt een boost geeft, ook onder bestaande medewerkers. We willen mooie exclusieve, maar ook betaalbare producten blijven maken. Steeds meer klanten willen een gebakken product dat toch laag in suiker is. Dat is voor ons geen probleem. Met onze eigen granola’s hebben we bewezen dat we lekkere producten kunnen maken met een heel laag suikergehalte van minder dan 5 gram per 100 gram. Maar als het suikergehalte geen focus heeft en de focus meer op smaak zit, kunnen we met redelijke suikergehaltes de geweldigste producten maken.”

Productontwikkeling
De nieuwe bakkerij zal ook een boost geven aan de productontwikkeling, meent René. “De bakkerij is voorzien van een nieuwe proefkeuken waar we samen met klanten nieuwe recepten kunnen ontwikkelen. We kunnen hierdoor sneller schakelen en beter inspelen op de behoefte van de klant. Zo kunnen we klantspecifiek producten maken en is het mogelijk om ook kleinere charges te gaan bakken voor start ups. Sowieso wordt onze snelheid van handelen hiermee veel groter.”

Meesters van De Halm investeerde de laatste tijd al in productontwikkeling. Na de introductie van de suikerarme, eiwitrijke en vezelrijke granola’s presenteerde het bedrijf op de BIOFACH het nieuwe maaltijdconcept GRUT& en het internationale granolamerk Qrop. Er is inmiddels ook een nieuwe food innovator in dienst gekomen (Anne van Grinsven). “Zij begeleidt productontwikkelingsprojecten bij klanten en ontwikkelt voor onze eigen merken nieuwe concepten.” Naast de granola’s introduceerde De Halm vorig jaar ook de Muesli Boerenkool Appel. René geeft aan dat het daar niet bij zal blijven: “Er komen later dit jaar nog twee ‘groentenvarianten’ bij.”

Het nieuwe internationale granolamerk Qrop loopt goed. “Onze Qrop-granola’s zijn binnenkort verkrijgbaar in Frankrijk en Groot-Brittannië en we zijn natuurlijk ook druk om het merk in Nederland te introduceren. Deze lijn bestaat uit zogenaamde ‘verwensmaken’, de granola’s zijn lager in suiker en bevatten meer luxe ingrediënten zoals de smaken White Chocolate Cherry, Peanutbutter en Mocca. De uitstraling is dan ook bewust wat luxueus.”

Meesters van De Halm staat dinsdag 21 mei en woensdag 22 mei op de PLMA in Amsterdam (stand F6942).

Publicatiedatum:
Auteur: Lenneke Pors-Schot
© BioJournaal.nl