16 mei 2020
Ons Brood voor “Top” sport, Zorg en de Consument

Waarom werken we samen met de wielerploeg(en) en andere topsportploegen?

Het lijkt misschien ongewoon, partnerschap tussen een ‘kleine’ bakkerij en een internationale wielerploeg(en), zoals; Team Jumbo-Visma en Team Sunweb, maar ook voetbalclub MVV. En ook atleten zoals Joeri Verlinden, Ricardo Floris, maar ook Sportcentrum Papendal.

Voor ons is het echter heel logisch! Vanaf onze start in 2005 werken we al samen met partners buiten ons eigen werkveld. Dit is ontzettend waardevol, door:

  • Wederzijdse inspiratie
  • Kennisdeling
  • Het stimuleren van denken buiten de eigen kaders
  • Duurzaam om te gaan met onze omgeving.

Het grootste voordeel is dat wij weten; hoe, waar wanneer en met welke middelen onze teler en producten werken. Geen extra onnodige stofjes toevoegen om te proces te versnellen, maar alles vanuit de basis denken. Dus Puur brood. Wij geloven er ook niet in dat medicijnen ons beter maken, maar de juiste voeding. Bijna alle ziekte ontstaan in onze buik.

Ieder hebben we onze eigen passie: de wielersport en het bakkersambacht. Heel verschillend, maar het vult elkaar prachtig aan! Goede voeding die zo nauwkeurig mogelijk aansluit op de persoonlijke behoefte, afgestemd op het individuele lichaam en trainingsschema, is essentieel voor een atleet. Koolhydraten zijn de hofleverancier van je energie. Dat wij samenwerken is geen toeval, want granen zijn daar de beste bron van en is natuurlijk het hoofdingrediënt van onze bakkerij! Granen zijn onze expertise. Elk graan is anders, net als ieder mens verschillend is.

Dit betekent twee dingen:

  • Alleen wanneer een bakker het graan tot in de kern kent, kan hij het op de meest optimale manier verwerken tot een heerlijk, kwalitatief product.
  • Door deze expertise, kun je producten ontwikkelen tot een gepersonaliseerd product! Welke behoefte heeft jouw lichaam? Wat werkt wel goed en wat werkt niet goed voor jou als topsporter? Hier is geen standaard antwoord op.

Daarbij leren we van de wielerploeg ontzettend veel over voedingskunde en wat een wielrenner nodig heeft. Deze kennis gebruiken wij bij het ontwikkelen van nieuwe producten en vertalen we ook naar onze eigen gasten. Een heel mooi voorbeeld is Tom Dumoulin samen met de teams hebben wij een brood ontwikkeld, waarbij hij weer kan genieten van fietsen.

Lees meer op: Ons brood voor Topsport, zorg en de consument

Onderwerpen