Voorbereiding
- Meng van ‘stap 1’ water, desem en meel in een kom.
- Laat dit minimaal 12 uur staan in de koelkast.
- De volgende dag; Weeg alle grondstoffen af.
- Tijdens de laatste deegrust de oven voorverwarmen op 220 °C.
Werkwijze
- Voeg ‘stap 2’ bloem, meel, water, olijfolie, gist en zout toe. Meng dit goed.
- Kneed het deeg goed door, zodat het een soepel deeg wordt.
- Even 5 minuten laten rusten.
- Voeg ‘stap 3’ het water, druppelsgewijs toe, zorg dat het water wordt opgenomen voordat nieuw water wordt toegevoegd.
- Smeer de plastic bak in met olijfolie.
- Wanneer al het water is opgenomen en het een soepel deeg is in de bak met olijfolie leggen.
- Laat het deeg ca. 1.5 uur staan.
- Vouw het deeg in vier stappen volgens onderstaand:De rechterflank van het deeg naar het midden vouwen. De linkerflank van het deeg naar het midden vouwen. De bovenflank van het deeg naar het midden vouwen. De onderflank van het deeg naar het midden vouwen.
- Laat het deeg ca. 1 uur staan.
- Herhaal het proces nogmaals zoals hierboven weergegeven.
- Laat het deeg weer ca. 1 uur staan
- Keer de bak om boven de werkbank en verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
- Het deeg opmaken, in de gewenste vorm.
De lucht mag er niet uit worden gehaald!
Tip: Maak gebruik van een rijsmandje, of vorm het brood en bak het op de plaat!
- Narijs van ca. 30 minuten.
- Bak het brood in de oven ca. 45 minuten op 220 °C.