Desem Spelt Griesbrood

Aantal: 2 Broden

Bereidingstijd: ca. 24 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Stap 1

  • 500   gram Kollenberger Speltbloem
  • 250   gram Speltbloem desem
  • 400   ml      Water

Stap 2

  • 500   gram Kollenberger Speltbloem
  •  10    gram Gist
  •  20   gram Olijfolie van Finca Duernas
  •  20   gram Zout
  • 100    ml      Water

Stap 3

  • 150    ml      Water
Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Plasticbak
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker

Voorbereiding

  • Meng van stap 1: water, desem en bloem in een kom.
  • Laat dit minimaal 12 uur staan in de koelkast.
  • De volgende dag; Weeg alle grondstoffen af.

Bereiding

  • Voeg deel 2: bloem, zout olijfolie en water toe. Meng dit goed door elkaar.
  • Kneed het deeg zodat er een soepel deeg wordt.
  • Even 5 minuten laten rusten.
  • Voeg deel 3, het water, druppelsgewijs toe, zorg dat het water wordt opgenomen voordat nieuw water wordt toegevoegd.
  • Smeer de plastic bak in met olijfolie.
  • Wanneer al het water is opgenomen en het een soepel deeg is in de bak met olijfolie leggen.
  • Laat het deeg ca. 1.5 uur staan.
  • Vouw het deeg in vier stappen volgens onderstaand:
    – De rechterflank van het deeg naar het midden vouwen.
    – De linkerflank van het deeg naar het midden vouwen.
    – De bovenflank van het deeg naar het midden vouwen.
    – De onderflank van het deeg naar het midden vouwen.
  • Laat het deeg ca. 1 uur staan.
  • Herhaal het proces nog een keer zoals hierboven weergegeven.
  • Leg het deeg weer ca. 1 uur staan.
  • Keer de bak om boven de werkbank en verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
  • Het deeg opmaken, in de gewenste vorm.
  • De lucht mag er niet uit worden gehaald!
    Tip: Maak gebruik van een rijsmandje, of vorm het brood en bak het op de plaat!
  • Narijs van ca 30 minuten.
  • Bak het brood in de oven ca. 30 minuten op 220 °C.