10 december 2023
Ilse naar Kenia met Global Exploration

Wie ben ik?

Mijn naam is Ilse van Eerd, ik ben 16 jaar oud en zit in 5 vwo op het Stella Maris College in Meerssen, Limburg. In de zomer van 2024 ga ik vanuit mijn school met de stichting Global Exploration naar Kenia. Het grootste doel van deze reis is om mezelf te ontwikkelen, door de kennis van het land en  de cultuur op te doen. Ook het leren kennen van de mensen die ik ga tegenkomen tijdens de reis, zal een groot deel van de zelfontwikkeling zijn. Hierdoor zou ik mijn eigen perspectief van de wereld kunnen verbreden en het op een positieve manier in mijn omgeving en de toekomst kunnen toepassen.

Om de reis mogelijk te maken is het van belang om geld op te halen, hier heb ik uw hulp bij nodig! De vliegreis wordt door ons zelf betaald, voor het verblijf, activiteiten en hulp aan lokale projecten waarvan ook een gedeelte wordt verdubbeld door de stichting Wilde Ganzen hebben we sponsorgelden nodig.

Waar ga ik naar toe en wat ga ik er doen?

De reis van drie weken gaat  in de zomervakantie van 2024 plaatsvinden met een groep van 25 leerlingen en leraren (van mijn school). Vooraf aan de reis zijn meerdere momenten waarin we ons verdiepen in de Global Goals for Sustainable Development, de geschiedenis van Kenia en de projecten die we gaan bezoeken. In Kenia zelf gaan we vooral scholen bezoeken, deze scholen zullen variëren van een privéschool in Nairobi (de hoofdstad) tot een openbare school (in kleinere dorpen).

Video van deelnemers van vorige jaar

Manieren om mij te sponseren:

Speciaal voor deze reis heb ik in samenwerking met de Bisschopsmolen   koekjes van Teff en Tritordeum ontwikkeld! Ook heb ik van De meester van de Halm Teff vlokken gesponsord gekregen! Dus door het kopen van de koekjes, de Teff vlokken en/of het doneer via de link onder aan de pagina sponsor je mij.

Waarschijnlijk heeft u nog nooit gehoord van Teff (of Tritordeum) en dat is ook precies de reden waarom ik voor deze granen heb gekozen.

Teff is een glutenvrije graansoort en komt oorspronkelijk uit Eritrea (Afrika) en Ethiopië (het buurland van Kenia). Het oudst zijn vondsten in Egyptische piramiden van 5.500 jaar oud. Desem broden of cakes bakken zal met dit graan ook niet goed lukken, maar pannenkoeken bijvoorbeeld wel.

Tritordeum is het nieuwe duurzame graan van de toekomst, het graan groeit goed op een arme bodem. Bovendien kan Tritordeum goed tegen droogte en hoge temperaturen. Ook is het bestand tegen schimmelziekten, waardoor het minder gewasbeschermingsmiddelen nodig heeft.

De koekjes en Teff vlokken zijn te koop in de winkel van de Bisschopsmolen in Maastricht of via de onderstaande link die u leidt naar de webshop waarbij u ze kunt toevoegen aan een bestelling.  Als u mij graag wil sponseren maar geen koekjes of Teff vlokken hoeft, kunt u ook via de onderstaande link geld sponsoren, elk bedrag is welkom!

Hier de donatie aan Ilse

 

Wat is Global Exploration?

Stichting Global Exploration heeft het doel om jongeren over heel de wereld met elkaar in contact brengen en te laten leren van elkaars cultuur. Wat begon bij één school en één land groeide in de jaren daarop al snel uit tot een volwaardige stichting. Daarbij heeft de stichting heeft in de wereld inmiddels ook wereldburger projecten op school ontwikkeld: de Global Challenge, het motto “Together one World” staat bij hun altijd centraal.

Info over Global

Onderwerpen