10 april 2017
Terug naar de oorsprong – “De oorsprong van voorsprong”

Door het ontwikkelen van voeding voor de sportbranche leren wij veel over de voedingsstoffen in onze producten. Topsporters dagen ons uit weer helemaal terug te gaan naar de eenvoud en essentie. Naar voeding zónder chemische toevoegingen.

Niet voor niets is de Bisschopsmolen al jaren vaste leverancier voor vele topsporters. We zorgen voor het dagelijks brood van de wielrenners van Team LottoNL-Jumbo. Bovendien maken we producten voor de voetbalclub MVV, de Triatlon Bond, het High Performance Centre van Topsport Limburg en Sportcentrum Papendal. Ook de topatleten Eveline Ruijters en Ricardo Floris zijn vaste klant. Wij inspireren hen met onze overtuiging, maar bovenal inspireren zij ons.

De hoge eisen die topsporters stellen aan hun voeding, dagen ons uit onze recepturen verder te perfectioneren. We werken nauw samen met voedingsadviseurs en koks van topsporters, waardoor we leren wat effecten zijn van bepaalde ingrediënten en combinaties daarvan. Koolhydraten zijn de brandstof voor ons lichaam en leveren de juiste energie. Eiwitten hebben we nodig voor het herstel en de opbouw van spieren en weefsel. En oliën en vetten zijn noodzakelijk voor het transport van alle voedingsstoffen.

De optimale verhouding tussen deze drie is essentieel voor het behalen van topprestaties. Oftewel, wat je eet moet je afstemmen op je activiteit. Dat geldt voor ieder mens, topsporter of niet. De kennis en ervaring die we opdoen in de sportbranche gebruiken we ook bij de ontwikkeling van broden speciaal voor de zorg. Bijvoorbeeld om te voorkomen dat bedlegerige patiënten te veel afvallen. Dat kan alleen als je werkt met pure grondstoffen, waarvan je weet waar ze vandaan komen. Terug naar de oorsprong.

Ontdek onze niet te versmaden producten die heel geschikt zijn voor (top)sporters, maar die vooral heel erg lekker zijn. Oók wanneer je niet sport. Bijvoorbeeld de mueslireep noten, de mueslireep vruchten, de kersenplatsen of natuurlijk onze broden. Voor elk type inspanning hebben wij het geschikte brood.

Bent u op zoek naar voedingsadvies op maat? Neem dan contact op met sportvoedingscoach André Mostard! Met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland (o.a. Ricardo Floris, Roda JC en Miss Beauty Nederland) heeft hij zich ontwikkeld tot specialist op het gebied van gezonde voeding.  Kijk voor meer informatie op www.sportvoedingscoach.eu.