19 september 2019
Primoz Roglic wint La Vuelta 2019 | Winnen doe je niet alleen, winnen doe je samen.

Team Jumbo-Visma wint La Vuelta 2019

Afgelopen zondag, 15 september 2019, was een heel bijzondere dag in de wielerwereld.

Team Jumbo-Visma won met kopman Primoz Roglic de Ronde van Spanje. Zoals ze zelf benadrukken: winnen doe je niet alleen, winnen doe je samen!

Ons partnership met het team gaat vele jaren én namen terug. Gestart zijn we als sponsor van de Rabobank ploeg, waarna Belkin en Lotto-Jumbo volgden alvorens het huidige Team Jumbo-Visma ontstond. Het was de ‘schuld’ van Laurens ten Dam, met wie we na een toevallige tweet in gesprek kwamen over de waarde van goede voeding binnen de wielersport. Écht eten moest het zijn. Natuurlijke voeding zonder poespas, zo voedzaam mogelijk en het liefst duurzaam. Met voedingsdeskundige Marcel Hesseling, destijds werkzaam voor het team, zijn vanuit deze samenwerking nieuwe producten gecreëerd waarbij innovatie een belangrijke rol speelde.

Als bakkers werden we uitgedaagd om out-of-the-box te denken. Want naast dat de te ontwikkelen graanproducten aan specifieke voedingswaarden moesten voldoen, moest ook de praktische kant van het product goed doordacht zijn. Een kwestie van trial en error.

Zo bleek een energierijke hap omhult met pure chocolade niet zo succesvol om in de zomer tijdens het wielrennen te eten…

Al doende leert men en wat hebben we veel mogen leren door de samenwerking met topsporters en voedingswetenschappers. Alle kennis die we uitwisselen, brengen we ook dagelijks bij de Bisschopsmolen in de praktijk. Zo blijven we innovatieve producten ontwikkelen, maar dragen we de kennis ook over aan u als gast. Naast alles wat gerelateerd is aan voeding en granen, is er echter één aspect wat ons nog meer inspireert:  de samenwerking binnen het team.

Elke wielerronde heeft een eigen karakter. Doordat ze wereldwijd plaatsvinden, zijn er grote verschillen in landschap en klimaat bij wielerrondes over de hele wereld. Zo vraagt iedere ronde ook om een andere voorbereiding in onder andere voeding, materiaal en training. Ieder lid van de ploeg, zowel voor als achter de schermen, speelt daarin zijn eigen essentiële rol. Ieder heeft zijn eigen taak maar werkt aan hetzelfde doel. Winnen doe je niet alleen, winnen doe je samen!

 

Artikel geschreven door Petra Maessen | belevingscoördinator Bisschopsmolen