Haverkoekjes met vruchten en noten

Haver is een van de gezondste granen die we kennen

Aantal: ca. 30 koekjes

Bereidingstijd: ca. 60 min

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 125 gram roomboter
  • 50 gram honing van St. Pieter uit Maastricht
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel zout
  • Scheutje citroensap
  • 200 gram Spelt Banketmix
  • 450 gram Havermueslimix van de Halm
  • 150 gram Chocoladedruppels (Eventueel)
Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat
  • Keukenweegschaal
  • IJsscheplepel
  • Mixer, deeghaken
  • Spatel

 

 

Allergieën

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 °C en weeg alle ingrediënten af.

Werkwijze

  • Meng de boter, honing/suiker, witte basterd suiker, ei, zout en citroenrasp tot een gladde massa.
  • Meng de banketmix door met de haver mueslimix.
  • Meng vervolgens deze door de boter/suiker mengsel, zorg voor een gladde massa.
  • Als je kiest voor chocoladedruppel meng deze dan nu kort door het deeg.
  • Maak met een ijsschep bolletjes van het deeg.
  • Leg de deegbolletjes op een bakplaat met bakpapier.
  • Afbakken op 180 °C ca. 18 minuten.