19 november 2019
Culinair journalist Laura de Grave over de Limburgse kersenvlaai van de Bisschopsmolen

Laura de Grave op bezoek

 

Over Mij

” Hi! Mijn naam is Laura de Grave (1987). Ik ben culinair journalist en kookboekenauteur en woon in Amsterdam. Na mijn studie Nederlandse taal en cultuur (BA en MA) en minor journalistiek en vaste baan in de PR bij een uitgeverij in Amsterdam, ben ik in 2013 gaan doen waar ik van hou: als freelancer schrijven over eten en drinken.

Als freelancer schrijf ik voor diverse culinaire tijdschriften en media waaronder Allerhande en bol.com (als kookboekenexpert). Daarnaast schreef ik diverse boeken, waaronder het ‘Amsterdam kookboek’. Op 8 oktober 2019 verschijnt mijn ‘Nederland kookboek’, waarvoor ik op een elektrische motor door Nederland cross.”


Culinair journalist Laura de Grave crosst met een elektrische motor door heel Nederland om op zoek te gaan naar lokale producten en gerechten. Haar verhalen en recepten staan in het Nederland kookboek en op 24Kitchen worden haar avonturen ondertussen in de serie Lekker Lokaal uitgezonden.

Laura: “Als er één plek is waar je de echte Limburgse vlaai kunt proeven, dan is het wel bij de Bisschopsmolen in het centrum van Maastricht. Terwijl het water van rivier de Jeker hier in de oudst werkende watermolen van Nederland klettert, bakt Frank van Eerd er in de bakkerij de lekkerste speltvlaaien met zo veel mogelijk lokale ingrediënten.”


Limburgse kersenvlaai | werkwijze

Uitzending gemist?