Appel Caketaart

Een toppertje

Aantal: 1 Appel caketaart

Bereidingstijd: ca. 75 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 150 gram Linzendeeg
  • Eetlepel jam
  • 250 gram Olijfoliecake Naturel
  • 100 gram Geschilde Appels
  • Iets Kaneelsuiker
  • 50 gram Kruimeldeeg
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Taartpan van ca. 24 cm doorsneden
  • Kwast
Allergieën

Voorbereiding

Zorg voor het zetten van de Spelt linzendeeg (zie recept) en een Kruimeldeeg (zie recept) Ca 2 uur vooraf. Dan pas ga je de oven voor verwarmen op 200 °C. Klopt een Olijfolie Cakebeslag (zie recept).

 

Werkwijze

  • Smeer de taartpan in met olie of vet.
  • Rol de knapkoekendeeg uit tot ca 3 mm en bedekt de taartpan met het deeg.
  • Druk het deeg netjes in de hoekjes.
  • Smeer het deeg in met de jam.
  • Vul dan de taartpan met het Olijfolie Cakebeslag.
  • Schil de appels en leg deze als appelpartjes op het cakebeslag.
  • Strooi hierover de kaneelsuiker.
  • Dan bestrooi het met de kruimels.
  • Bak de taart op 200°C ca. 20 minuten.
  • Laat de taart op een rooster afkoelen.

 

Eet smakelijk!