Gierst quinoa salade

Een glutenvrije salade geschikt voor mensen met tarwe intolerantie

BEREIDINGSTIJD: CA. 30 MINUTEN

HOEVEELHEID: 4 PERSONEN

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

200 gram gierst (Millet)korrel

50 gram quinoavlokken

Courgette

Zout en Peper

Extra vergine olijfolie

10 zongedroogde tomaten

24 groene olijven (zonder pit)

Munt

Benodigdheden
  • Zeef
  • Pan
  • Theelepels
  • Eetlepels
  • Koekenpan
  • Spatel
  • Snijplank
  • Mes

Gierst is glutenvrij en geschikt voor mensen met een intolerantie voor tarwe. Gierst is licht verteerbaar en werd vroeger veel gebruikt als levensmiddel voor zieke mensen.

Werkwijze

Spoel de gierstkorrel schoon in een zeef onder koud water en laat het uitlekken. Breng 2 liter water met zout aan de kook en voeg de gierstkorrel er aan toe. Zet de pan op een zeer laag vuur en kook de gierstkorrel 10 minuten.

Voeg nu de quinoavlokken toe en kook nog 8 minuten. Giet het mengsel af en meng er 3 eetlepels olijfolie doorheen. (erg lekker is de olijfolie van Finca Duernas)

Maak het geheel met een vork los.

Snijd de courgette doormidden, verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd de courgette in plakjes. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de courgette tot hij goudbruin is.

Snijd 10 zongedroogde tomaten in kleine reepjes en snijd de olijven doormidden. Meng dit met de munt door de gierst/quinoa.

Voeg eventueel nog extra olijfolie toe en breng de salade op smaak met zout en peper. Serveer de salade met de gebakken courgette.

TIP Boterig en bijna maisachtig doet gierst het ook goed in Mexicaanse smaken als limoen, chili en koriander.