Lemon Cake

In samenwerking met Team DSM-Firmenich

Hoeveelheid circa 10 tot 12 porties

Bereidingstijd 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Mengkommen
  • Oven
  • Cake blik
  • Bakpapier
  • Garde / handmixer
  • Saté prikker
Allergieën

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bereidingswijze:

  1. Vet een cakevorm in met olie en bestuif de wanden met wat bloem.
  2. Voeg de Eiwitrijke Tritordeum Banketmix, suiker en maanzaad bij elkaar en meng dit.
  3. Klop één voor één de eieren erdoor.
  4. Snijd de citroenen en pers deze uit.
  5. Voeg het citroensap toe aan het cakebeslag samen met de amandelen.
  6. Meng dit mengsel met een garde tot een geheel.
  7. Schenk het cakebeslag in de vorm en bak de cake in de oven in circa 1 uur en 15 minuten gaar.
  8. De cake is gaar als een satéstokje dat je er tot het midden in prikt weer droog uitkomt.
  9. Laat eerst de cake helemaal afkoelen voordat deze wordt gesneden.