Een paar voorbeelden;
- Pan Aceite: Tomaat met basilicum
- Pan Aceite: Olijven met paprika
- Pan Cebollas (ui): Ui, geraspte kaas en paprika
- Pan Aceite: Spinazie met kip en mozzarella
Natuurlijk kunt u ook eigen creaties bedenken
Voorbereiding
- Snijd voor de tomatensaus eerst de uien fijn en de tomaten in partjes. Fruit de uien, tomaat en knoflook aan in een hete pan met olijfolie. Blus het geheel af met een klein beetje water en zet de pan op een laag vuur.
- Voeg de gesneden basilicum toe en laat het zachtjes koken.
- Breng het vervolgens op smaak met peper en zout. Pureer de saus met een keukenmachine en laat het afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 230 °C.
Bereidingswijze
- Weeg alle grondstoffen af en doe deze in een keukenmachine en zet deze voor de eerste 5 minuten op stand 1 en daarna 3 minuten op stand 2. Als je gedroogde gist gebruikt vermeng deze dan met bloem (meng deze nooit met water). Houd de gist en het zout gescheiden van elkaar.
- Neem het deeg uit de machine en verdeel deze in twee gelijke stukken van circa 350 gram. Laat de deegstukken minimaal 15 minuten rijzen op een ingesmeerde bakplaat of vlaaipan.
- Snijd de ui, paprika, tomaten (of andere gewenste ingrediënten) voor het maken van de toppings.
- Druk vervolgens met je vingertoppen de deegstukken plat.
- Smeer de deegstukken in met de tomatentopping. Beleg deze naar eigen keuze met kruiden en groenten.
- Laat het deeg daarna nog circa 30 minuten rijzen.
- Leg de deegstukken vervolgens in een voorverwarmde oven (230 0C) en bak deze dan 15 minuten.
Pan Aceite lijkt op het Franse brood “Fougasse” of op het Italiaanse brood “Foccacia”