Pan Aceite (Spaanse Olijvenbrood)

Pan Aceite lijkt op het Franse brood “Fougasse” of op het Italiaanse brood “Focaccia”

Aantal: ca. 4 stuks

Tijd ca. 60 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Tomatensaus

  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
  • Spaanse olijfolie van Finca Duernas

Deeg

  • 400 gram speltbloem
  •   30 gram  verse gist of 10 gram gedroogde gist
  •   50 gram  extra vierge olijfolie van Finca Duernas
  •   10 gram  kruidenmix (Peper, Paprikapoeder, Knoflook, Basilicum)
  •   10 gram  zout
  • 200 gram water
Benodigdheden
  • Oven
  • Deegkom
  • Mixer
  • Theedoek
  • Pan
  • Schilmesjes
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Deegkrabber
  • Deegkleedje
  • Bakplaat
Allergieën

Voorbeelden soorten

  • Pan Aceite; tomaat basilicum,
  • Pan Aceite; olijven met paprika
  • Pan Cebollas(ui); ui, geraspte kaas en paprika.

Voorbereidingen

  • Snij de ui, paprika, tomaten voor de topping op de bovenkant.

Bereidingswijze

Tomatentopping

Voor de tomatensaus snijd je eerst de uien fijn en de tomaten in partjes. Fruit de uien, tomaat en knoflook aan in een hete pan met olijfolie. Blus het geheel af met een klein beetje water en zet de pan op zacht vuur. Voeg het gesneden basilicum toe en laat het zachtjes koken. Op smaak brengen met peper en zout. Pureer de saus met een keukenmachine en laat het afkoelen.

Deeg Pan Aceite

  • Als je gedroogde gist gebruikt dan kun je deze vermengen met de bloem (meng de gedroogde gist nooit met water).
  • Houd gist en zout gescheiden van elkaar.
  • Doe alle grondstoffen in de keukenmachine (bijv. een Kitchen Aid) en zet deze voor de eerste 5 minuten op stand 1 en daarna 3 minuten op stand 2.
  • Neem het deeg uit de machine en verdeel deze in stukken van ca. 350 gram. Laat de deegstukken minimaal 15 minuten rijzen op een ingesmeerde bakplaat of vlaaipan.
  • Druk vervolgens met je vingertoppen de deegstukken plat.
  • Smeer de deegstuk in met de tomatentopping.
  • Beleg naar eigen keuze met kruiden en groenten.
  • Laat het daarna nog ca. 30 minuten rijzen.
  • Leg de deegstukken vervolgens nog 15 minuten in een voorverwarmde oven (230 0C).