Pan Aceite (Spaans brood)

Pan Aceite lijkt op het Franse brood “Fougasse” of op het Italiaanse brood “Focaccia”

Aantal: 2 broden

Bereidingstijd: ca. 1 uur zonder de voorbereiding

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Tomatensaus

  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • Verse basilicum
  • Peper en zout
  • Extra virgine olijfolie

Deeg

Benodigdheden
  • Oven
  • Deegkom
  • Mixer
  • Theedoek
  • Pan
  • Schilmesjes
  • Staafmixer
  • Zeef
  • Deegkrabber
  • Deegkleedje
  • Bakplaat

Een paar voorbeelden;

  • Pan Aceite; tomaat basilicum,
  • Pan Aceite; olijven met paprika
  • Pan Cebollas(ui); ui, geraspte kaas en paprika.
  • Spinazie met kip en mozzarella.

Natuurlijk kunt u ook eigen creaties bedenken.

Voorbereidingen voor de tomatentopping

Voor de tomatensaus snijd je eerst de uien fijn en de tomaten in partjes. Fruit de uien, tomaat en knoflook aan in een hete pan met olijfolie. Blus het geheel af met een klein beetje water en zet de pan op zacht vuur. Voeg het gesneden basilicum toe en laat het zachtjes koken. Op smaak brengen met peper en zout. Pureer de saus met een keukenmachine en laat het afkoelen.

Werkwijze

Weeg alle grondstoffen af en doe deze in een keukenmachine (bijv. een Kitchen Aid) en zet deze voor de eerste 5 minuten op stand 1 en daarna 3 minuten op stand 2. Als je gedroogde gist gebruikt deze vermengen met de bloem (meng de gedroogde gist nooit met water).  Houd de gist en zout gescheiden van elkaar.

Neem het deeg uit de machine en verdeel deze 2 gelijke stukken van ca 350 gram. Laat de deegstukken minimaal 15 minuten rijzen op een ingesmeerde bakplaat of vlaaipan.

Snij de ui, paprika, tomaten ect. de voor de topping op de deegstukken. Druk vervolgens met je vingertoppen de deegstukken plat. Smeer de deegstuk in met de tomatentopping. Beleg naar eigen keuze met kruiden en groenten. Laat het deeg daarna nog circa 30 minuten rijzen.

Leg de deegstukken vervolgens in een voorverwarmde oven (230 0C) en bak deze nog 15 minuten.

Pan Aceite lijkt op het Franse brood “Fougasse” of op het Italiaanse brood “Foccacia”

 

Begrippen

* 1 theelepel is ca. 10 gram

* 1 eetlepel is ca. 20 gram

* 300 gram water is gelijk aan 300 ml water.

* 1 ei is ca. 50 gram