29 november 2018
Tritordeum wint ‘Best better-for-you Ingredient of the Year’-award

Sinds 2017 werken we met het bijzondere graansoort Tritordeum.
Na het winnen van de ‘Sustainable Ingredient’ award tijdens de Sustainable Food Awards in juni, valt Tritordeum nu opnieuw in de prijzen!

Tritordeum wint ‘Best better-for-you Ingredient of the Year’-award!

Zojuist werd bekend dat Tritordeum in de prijzen is gevallen bij de Food Matters Live Awards 2018 in London.
Food Matters Live is een toonaangevende beurs en conventie op het gebied van foodinnovatie. De 24-koppige jury was overtuigd door o.a. de unieke voedingseigenschappen en duurzame keten.

Sinds 2017 werken we bij de Bisschopsmolen met Tritordeum en begrijpen het enthousiasme van de jury! Het graan is onderscheidend door een lager glutengehalte en hoge vezelrijkheid. Daarnaast is het ontzettend veelzijdig in te zetten en leent het zich, naast brood, ook uitstekend voor o.a. pizzadeeg, pasta en zelfs bierbrouwen! Het mooiste is echter de duurzaamheid, waarbij niet alleen het milieu profiteert, maar ook de mens door fair pricing en een transparante keten.

Lees meer over de award winst.