Voorbereiding
Meng voor het voordeeg: water, desempoeder en Tritordeummeel in een afsluitbare bak.
Laat dit minimaal 12 uur in de koelkast staan.
Werkwijze
- Weeg alle ingrediënten af en doe het voordeeg, speltbloem, tritordeum en het gist in de deegkuip.
- Voeg het water toe en meng dit op een lage snelheid.
- Als alles goed gemengd is voeg dan pas de olijfolie en het zout toe en meng dit. Voeg nu langzaam het overige water toe.
- Meng het deeg nog 5-8 minuten op een matige snelheid. Dus in de 1ste versnelling tot een soepel deeg.
- Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in het gewenste gewicht van 750 gram en bol de deegstukken op.
- Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
- Druk het deeg plat en bol de deegstukken opnieuw op.
- Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
- Druk het deegstuk plat en maak deze naar gewenste vorm op. Maak de bovenkant van het deegstuk nat en rol deze door de vlokken.
- Laat het deeg nogmaals ca. 30 minuten narijzen.
- Insnijden en afbakken op 230 C ca. 25 minuten.