Voorbereiding
Meng voor het voordeeg; water, desempoeder en Tritordeummeel in een afsluitbare bak.
Laat dit minimaal 12 uur in de koelkast staan.
Werkwijze
Weeg alle ingrediënten af en doe het voordeeg, speltbloem, tritordeum en het gist in de deegkuip.
Voeg het water toe en meng dit op een lage snelheid.
Als alles goed gemengd is dan pas de olijfolie en het zout toevoegen en mengen. Voeg nu langzaam het overige water toe.
Meng het deeg nog 5-8 minuten op een matige snelheid. Dus in de 1ste versnelling tot een soepel deeg.
Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
Verdeel het deeg in het gewenste gewicht van 750 gram en bol de deegstukken op.
Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
Druk het deeg plat en bol de deegstukken opnieuw op.
Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
Druk het deegstuk plat en maak deze naar gewenste vorm op. Maak de bovenkant van het deegstuk nat en rol deze door de vlokken.
Laat het deeg nogmaals ca. 30 minuten narijzen.
Insnijden en afbakken op 230 C ca. 25 minuten.