Tritordeum Bruinvloerbrood

Aantal: 2 stuks

Bereidingstijd: 14 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Recept voordeeg:

  • 100 gram Tritordeummeel
  • 10 gram desempoeder
  • 100 gram lauw water

Recept voor 2 stuks:

Inwassen

  •  50 gram lauw water

Decoratie:

Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
Allergieën

Voorbereiding

Meng voor het voordeeg: water, desempoeder en Tritordeummeel in een afsluitbare bak.

Laat dit minimaal 12 uur in de koelkast staan.

Werkwijze

  • Weeg alle ingrediënten af en doe het voordeeg, speltbloem, tritordeum en het gist in de deegkuip.
  • Voeg het water toe en meng dit op een lage snelheid.
  • Als alles goed gemengd is voeg dan pas de olijfolie en het zout toe en meng dit. Voeg nu langzaam het overige water toe.
  • Meng het deeg nog 5-8 minuten op een matige snelheid. Dus in de 1ste versnelling tot een soepel deeg.
  • Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
  • Verdeel het deeg in het gewenste gewicht van 750 gram en bol de deegstukken op.
  • Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
  • Druk het deeg plat en bol de deegstukken opnieuw op.
  • Laat het deeg ca. 30 minuten rusten.
  • Druk het deegstuk plat en maak deze naar gewenste vorm op. Maak de bovenkant van het deegstuk nat en rol deze door de vlokken.
  • Laat het deeg nogmaals ca. 30 minuten narijzen.
  • Insnijden en afbakken op 230 C ca. 25 minuten.