Tritordeum Witbrood

Licht verteerbaar en zorgt voor een goede 'gut-feeling'

BEREIDINGSTIJD:  24 uur
HOEVEELHEID:  2 broden

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Stap 1
Stap 2
  • 500 gram Tritordeumbloem
  • 10 gram gist
  • 20 gram olijfolie van Finca Duernas
  • 20 gram zout
  • 100 ml water
Stap 3
  • 150 ml water

 

Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kom
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker

Voorbereiding

Meng van stap 1: water, desem en bloem in een kom. Laat dit minimaal 12 uur staan in de koelkast.

Werkwijze voor de volgende dag;

Weeg alle grondstoffen af en warm de oven op tot 220 °C.

Voeg de bloem, zout olijfolie en water toe. (stap 2) Meng dit goed door elkaar.

Kneed het deeg zodat er een soepel deeg vormt en laat dit 5 minuten rusten.

Voeg het water druppelsgewijs toe, zorg dat het water wordt opgenomen voordat nieuw water wordt toegevoegd. (stap 3)

Smeer de plastic bak in met olijfolie.

Wanneer al het water is opgenomen en het een soepel deeg is leg je deze in de bak met olijfolie.

Laat het deeg nog ca. 1.5 uur staan.

Vouw het deeg (in een soort envelop model) in vier stappen volgens onderstaand schrijven:
– De rechterflank van het deeg naar het midden vouwen.
– De linkerflank van het deeg naar het midden vouwen.
– De bovenflank van het deeg naar het midden vouwen.
– De onderflank van het deeg naar het midden vouwen.

Laat het deeg nogmaals ca. 1 uur staan.

Herhaal het proces nog een keer zoals hierboven weergegeven.

Laat het deeg weer ca. 1 uur staan.

Keer de bak om boven de werkbank/ keukenblad en verdeel het deeg in twee gelijke stukken.

Het deeg opmaken, in de gewenste vorm. De lucht mag er niet uit worden gehaald!

Tip: Maak gebruik van een rijsmandje, of vorm het brood en bak het op de plaat!

Laat het deeg nogmaals ca. 30 minuten narijzen.

Bak het brood in de oven ca. 30 minuten op 220 °C.

TIP Wij gebruiken de extra vergine spaanse olijfolie van Finca Duernas.  De olijfolie is van hoge kwaliteit en wordt door GrainLabs zelf geïmporteerd uit Spanje. Lees meer op fincaduernas.com