Basis vlaaideeg

Basis vlaaideeg

Aantal: Deeg is voor ca 2 vlaaien

Bereidingstijd: ca. 30 minuten

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Kom
  • Keukenmachine
  • Theedoek
Allergieën

Werkwijze

Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Zet de machine rustig aan in de eerste versnelling, ca. 4 minuten. Zet hierna de machine in de tweede versnelling. Laat de machine ca. 2 minuten draaien, tot het een soepel deeg is.

Neem het deeg uit de machine en verdeel deze in twee, zodat er een stuk van 300 gram ontstaat voor een vlaaibodem van 22 cm doorsnede. Bol het deegstuk  op en leg deze onder een theedoek. Ook het andere deegstuk bol je op en bewaar je onder een theedoek.

Laat de deegstukken minimaal 20 minuten rijzen. Hierna is het deeg klaar voor verwerking.