Voorbereiding:
Bladerdeeg minimaal 4 uur vooraf.
Bereidingswijze:
Weeg alle ingrediënten af voor de vulling. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Doe hierover de halve uit geperste citroensap. Meng de suiker met de aardappelzetmeel. Doe dit mengsel bij de appels en meng dit goed door elkaar. Breek de noten en meng deze door de appels. De vulling is klaar voor de flappen
Rol de bladerdeeg tot een vierkante plak van 52 bij 52 cm. Verdeel deze plak in16 stukken van 13 bij 13 cm. Verdeel de vulling over de plakjes. De plakjes bevochtigen met ei. Vouw de plakjes tot driehoeken en druk de sluiting goed vast. Strijk de bovenkant met ei en druk deze dan in de decorsuiker.
Leg de flappen op een insmeerde bakplaat. Even laten rusten ca 30 minuten. Verwarm de oven op 220 C. Doe de flappen in de oven en bak deze ca 15 a 18 minuten af.