Appelflappen

Een echt Nederlandse klassieker, maar je kunt ook wisselen met fruitvullingen

Aantal: ca 16 porties

Voorbereidingstijd:  1 dag

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten

  • Spelt Bladerdeeg of Tritordeum Bladerdeeg
  • Ei
  • Decorsuiker

Ingrediënten Vulling

  • 400 gram Appels (ca 3 stuks appels)
  • Snufje Kaneel
  • 50 gram Gebroken Noten
  • Halve Citroen
  • 50 gram Suiker
  • 10 gram Aardappelzetmeel

Of 1 pot Fruitvulling: Kersen of Pruimen of Bosvruchten.

Benodigdheden
  • Bakplaat
  • Kom
  • Schilmesje
  • Rolstok
  • Kwast
  • Keukenweegschaal
Allergieën

Voorbereiding:

Bladerdeeg minimaal 4 uur vooraf.

 

Bereidingswijze:

Weeg alle ingrediënten af voor de vulling. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in stukjes. Doe hierover de halve uit geperste citroensap. Meng de suiker met de aardappelzetmeel. Doe dit mengsel bij de appels en meng dit goed door elkaar. Breek de noten en meng deze door de appels. De vulling is klaar voor de flappen

Rol de bladerdeeg tot een vierkante plak van 52 bij 52 cm. Verdeel deze plak in16 stukken van 13 bij 13 cm. Verdeel de vulling over de plakjes. De plakjes bevochtigen met ei. Vouw de plakjes tot driehoeken en druk de sluiting goed vast.  Strijk de bovenkant met ei en druk deze dan in de decorsuiker.

Leg de flappen op een insmeerde bakplaat. Even laten rusten ca 30 minuten. Verwarm de oven op 220 C. Doe de flappen in de oven en bak deze ca 15 a 18 minuten af.