Appelflappen

Een echte Nederlandse klassieker

Hoeveelheid 16 porties

Bereidingstijd 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deeg

Vulling

Benodigdheden
  • Bakplaat
  • Kom
  • Schilmesje
  • Rolstok
  • Kwast
  • Keukenweegschaal
Allergieën

Voorbereiding

  • Bereid het Spelt of Tritordeum bladerdeeg minimaal vier uur van tevoren voor.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.

Bereidingswijze

  • Weeg alle ingrediënten af voor de vulling. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Doe vervolgens het geperste citroensap van een halve citroen over de appels.
  • Meng de suiker met het aardappelzetmeel. Doe dit mengsel bij de appels en meng dit goed door elkaar.
  • Breek de noten en meng deze door de appels. De vulling is klaar voor de flappen.
  • Rol het bladerdeeg tot een vierkante plak van 52 bij 52 centimeter. Verdeel deze plak in 16 stukken van 13 bij 13 centimeter.
  • Verdeel de vulling over de plakjes en bevochtig deze met ei. Vouw de hoeken van de plakjes naar binnen of vouw ze tot driehoeken. Druk de sluiting goed vast en bestrijk de bovenkant met ei. Druk de flappen in decoreersuiker.
  • Leg de flappen op een ingevette bakplaat. Laat de flappen circa 30 minuten rusten. Doe de flappen in de oven en bak deze in circa 15 tot 18 minuten af.