Spelt Bladerdeeg

1 stuk Bladerdeeg

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deel 1

  • 275 gr Kollenberger Speltbloem
  •   50  gr Roomboter
  • 165 gr Melk
  • 1  Theelepel zout

Deel 2

  • 250 gr Roomboter

Tip; Je kunt ook de boter vervangen door margarine

Benodigdheden
  • Kom/ Keukenmachine
  • Deegroller
  • Weegschaal
  • Plasticzak
  • Vetvrij papier
Allergieën

Voorbereiding

Weeg de roomboter van deel 2 af. De boter uitdrukken tussen 2 vetvrije papier tot een vierkante plak. Leg de boter in de koelkast zodat het kan opstijven.

Bereiding

Weeg alles nauwkeurig af. Kneedt deel 1 tot een gladde deeg. Bol het deegstuk op en laat deze ca 10 minuten rusten onder een theedoek. Haal de boter uit de koelkast en laat deze op temperatuur komen. Tip boter moet plastisch zijn.

Snijd een ster in het opgebolde deegstuk en vouw deze open. Rol het deeg vanuit het midden tot een vierpuntige ster uit. De punten moeten dunner zijn dan het midden. Leg de boter in het midden van de deeg. Vouw de deegpunten terug over de boter. Het is een soort envelopmodel. Rol het deeg tot een rechthoekige plak. NOOIT dunner rollen dan ca 1 cm.

Het deeg in drieën vouwen en dan een kwartslag draaien ( Dit heet 1 halve Franse toer). Het deeg weer uitrollen tot een rechthoekige plak. Het deeg in drieën vouwen. (2de halve Franse toer). Het deeg heeft nu 1 Franse toer gehad. Het deeg in plastic verpakken en minimaal 30 minuten laten rusten.

Het deeg uit de plastic halen en weer uitrollen tot een rechthoekige plak. In drieën vouwen. Deegplak draaien en weer uitrollen tot een rechthoekige plak. In drieën vouwen. Dit is een 2de Franse Toer. Het deeg in plastic verpakken en minimaal 30 minuten laten rusten.

Het deeg uit de plastic halen en weer uitrollen tot een rechthoekige plak. In drieën vouwen. Deegplak draaien en weer uitrollen tot een rechthoekige plak. In drieën vouwen. Dit is een 3de Franse Toer. Laat het deeg ca 30 minuten.

Klaar voor verwerking