Spelt Saucijzenbroodjes

Een 100% Livarkloostervarken saucijzen

Aantal: ca 16 porties

Voorbereidingstijd:  1 dag

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten

  • Spelt Bladerdeeg of Tritordeum Bladerdeeg
  • Ei

Ingrediënten Vulling

  • 650 gram Livargehakt
  • Snufje Peper
  • Snufje Zout
  • Snufje Nootmuskaat
  • 100 gram Grof Paneermeel van de Bisschopsmolen
  • 2 Ei
Benodigdheden
  • Bakplaat
  • Kom
  • Schilmesje
  • Rolstok
  • Kwast
  • Keukenweegschaal
Allergieën

Voorbereiding:

Bladerdeeg minimaal 4 uur vooraf.

 

Bereidingswijze:

Gehakt aanmaken en verdeel deze in 16 gelijke stukje. Rol van het gehakt pillen van 12 cm. Leg de pillen op plateau en dan in de koelkast.

Rol de bladerdeeg tot een vierkante plak van 52 bij 52 cm. Verdeel deze plak in16 stukken van 13 bij 13 cm. Leg in het midden een pil gehakt. De plakjes bevochtigen met ei. Vouw de plakjes over het gehakpil en druk de sluiting goed vast.  Strijk de bovenkant met ei.

Leg de saucijzen op een insmeerde bakplaat. Even laten rusten ca 30 minuten. Verwarm de oven op 220 C. Doe de flappen in de oven en bak deze ca 15 a 18 minuten af.