Brabantse Worstenbroodjes

Een echt "Brabants" familierecept van Bakkerij M.M. van Eerd uit Dinther met "Limburgse" ingrediënten.

Hoeveelheid 30 Broodjes

Bereidingstijd circa 2 uur

Voorbereiding circa 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten Gehakt

  • 1000 gram Livargehakt
  • 3 Eieren
  • 150 gram Grof Paneermeel van De Bisschopsmolen
  • 15 gram Zout
  • Snufje Zwarte Peper
  • Snufje Nootmuskaat
  • Snufje Paprikapoeder

Ingrediënten  Deeg

Benodigdheden
  • Oven
  • Bakplaat of broodblik
  • Keukenmachine
  • Kwast
  • Kom
  • Theedoek
  • Keukenweegschaal
  • Maatbeker
  • Satéprikker
Allergieën

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 240 0C .

Voorbereiding Gehakt:

  • Meng alle grondstoffen goed door elkaar.
  • Verdeel het gehakt in stukjes van circa 40 gram.
  • Rol van elke stukje een pil van circa 12 centimeter lang.
  • Leg de pil in de koelkast zodat hij even kan opstijven. Laat het vervolgens circa 2 uur in de koelkast staan.

Werkwijze Deeg:

  • Doe alle ingrediënten in de kom en kneed een soepel deeg in circa 2 minuten langzaam en daarna circa 5 minuten snel met een keukenmachine. Let op een mooie glutennetwerk.
  • Leg het deeg in een kom met daaroverheen een theedoek. Laat het deeg rijzen op een warme plaats gedurende circa 15 minuten.
  • Smeer de bakplaat met boter of gebruik bakpapier. Zet de oven aan op ca 240 0C .
  • Verdeel het deegstuk in 30 gelijke stukjes.
  • Bol de deegstukjes op en laat ze even rijzen.
  • Rol de deegstukjes uit tot ovale plakjes van circa16 cm. Leg een gehaktpil op het deegstukje. Vouw de twee buitenste deegstukjes naar binnen. Vouw dan de overige deegstukje over het gehakt. Druk de deegstukjes goed aan en leg met de sluiting onder op de bakplaat.
  • Prik met de satéprikker twee gaatjes boven op het broodje.
  • Strijk het broodje af met ei.
  • Laat het broodje circa 30 minuten rijzen.
  • Bak ze in 10 minuten af in een oven van 240 °C.