Voorbereiding Gehakt
Meng alle grondstoffen goed door elkaar. Verdeel het gehakt in stukje van ca 40 gram. Rol van elke stukje een pil van ca 12 cm lang. Leg de pil in de koelkast zodat hij even kan opstijf. Laat dit ca 2 uur in de koelkast staan.
Werkwijze Deeg
Doe alle ingrediënten in de kom en kneed een soepel deeg. 2 minuten langzaam en ca 5 minuten snel met een keukenmachine. Let op een mooie glutennetwerk. Leg het deeg in een kom met daaroverheen een theedoek. Laat het deeg rijzen op een warme plaats gedurende ca. 15 minuten. Smeer de bakplaat met boter of gebruik bakpapier. Zet de oven aan op ca 240 0C .
Verdeel het deegstuk in 30 gelijke stukjes Bol de deegstukjes op en laat ze even rijzen. Rol de deegstukjes uit tot ovale plakjes van ca 16 cm. Leg een gehaktpil op het deegstukje. Vouwen de twee buitenste deegstukjes naar binnen. Vouwen dan overige deegstukje over het gehakt. Knijp de deegstukje goed aan en leg met de sluiting onder op de bakplaat. Prik met de satéprikker twee gaatjes boven op het broodje. Strijk het broodje af met ei.
Laat het broodje ca 30 minuten rijzen. Bak ze af ca. 10 minuten in een oven van 240 °C.