- Snij de ui, knoflook en koriander fijn.
- Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, koriander, olijfolie, zwarte peper, komijn, ras el hanout en zout toe. Meng tot een geheel. Dek het af en leg het voor een uur in de koelkast.
- Voeg de bloem, gist, suiker, zout, yoghurt en olijfolie in een andere kom. Voeg het water beetje bij beetje toe. Kneed het deeg zo’n 10 tot 15 minuten samen. Dek het deeg af en laat het op een warme plek rijzen voor een uur of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
- Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er bollen van.
- Strooi wat bloem op de werkplek en rol het deeg uit tot een langwerpige lap. Leg het op een bakpapier beklede bakplaat. Schep er wat kipgehakt op en verdeel het gelijkmatig. Vouw een beetje van de zijkant dicht.
- Smeer wat eigeel op de zijkanten en maak het af met sesamzaadjes. Leg het in een voorverwarmde oven op 210 ℃ voor zo’n 12 tot 18 minuten of tot de broodjes mooi goudbruin is gekleurd.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde Broodjes met kip | Per 100 g | Per stuk |
Energie | 1211 Kj/290 kcal | 2277 Kj/ 545 kcal |
Vet | 14,04 g | 26,39 g |
Waarvan verzadigd vet | 2,57 g | 4,82 g |
Waarvan onverzadigd vet | 12,01 g | 22,57 g |
Koolhydraten | 29,66 g | 55,77 g |
Waarvan suiker | 2,82 g | 5,30 g |
Zetmeel | 26,16 g | 49,17 g |
Vezels | 1,03 g | 1,93 g |
Eiwitten | 14,43 g | 27,13 g |
Zout | 0,4 g | 0,75 g |