Platte broodjes met kip

geïnspireerd door de Turkse pide

BEREIDINGSTIJD: 20 minuten + 60 minuten

HOEVEELHEID: 4 stuks

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Vulling

  • 350 g kipgehakt
  • 100 g witte ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 15 g verse koriander
  • 50 ml Olijfolie van Finca Duernas
  • 2 g zwarte peper
  • 2 g komijnpoeder
  • 10 g ras el hanout
  • 6 g zout

Deeg

Benodigdheden
  • Kom
  • Oven
  • Bakplaat
  • kwastje
Allergieën

  • Snij de ui, knoflook en koriander fijn.
  • Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, koriander, olijfolie, zwarte peper, komijn, ras el hanout en zout toe. Meng tot een geheel. Dek het af en leg het voor een uur in de koelkast.
  • Voeg de bloem, gist, suiker, zout, yoghurt en olijfolie in een andere kom. Voeg het water beetje bij beetje toe. Kneed het deeg zo’n 10 tot 15 minuten samen. Dek het deeg af en laat het op een warme plek rijzen voor een uur of tot het deeg in omvang is verdubbeld.
  • Verdeel het deeg in 4 stukken en maak er bollen van.
  • Strooi wat bloem op de werkplek en rol het deeg uit tot een langwerpige lap. Leg het op een bakpapier beklede bakplaat. Schep er wat kipgehakt op en verdeel het gelijkmatig. Vouw een beetje van de zijkant dicht.
  • Smeer wat eigeel op de zijkanten en maak het af met sesamzaadjes. Leg het in een voorverwarmde oven op 210 ℃ voor zo’n 12 tot 18 minuten of tot de broodjes mooi goudbruin is gekleurd.

Eetsmakelijk!

Voedingswaarde Broodjes met kip   Per 100 g Per stuk
Energie 1211 Kj/290 kcal 2277 Kj/ 545 kcal
Vet 14,04 g 26,39 g
Waarvan verzadigd vet 2,57 g 4,82 g
Waarvan onverzadigd vet 12,01 g 22,57 g
Koolhydraten 29,66 g 55,77 g
Waarvan suiker 2,82 g 5,30 g
Zetmeel 26,16 g 49,17 g
Vezels 1,03 g 1,93 g
Eiwitten 14,43 g 27,13 g
Zout 0,4 g 0,75 g