Chocolade quinoa pecan speltkoekjes

Chocolade quinoa pecannoten speltkoekjes

Aantal: ca. 18 stuks

Bereidingstijd: ca. 30 minuten.

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 125 gram zachte boter
  • 125 gram lichte basterdsuiker
  • 1 ei, losgeklopt
  • 110 gram spelt banketmix
  • 1 tl bakpoeder
  • 110 gram quinoavlokken
  • 150 gram melkchocolade, gehakt
  • 70 gram pecannoten, gehakt
Benodigdheden
  • 2 bakplaten
  • oven
  • vork
  • bakpapier
  • (afkoel) rooster
Allergieën

Werkwijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Klop de boter en suiker met een mixer tot een licht gekleurd en romig mengsel. Voeg het ei toe en klop ze erdoor. Voeg de spelt banketmix en de quinoavlokken samen. Meng dit met het mengsel van boter, suiker en ei tot een homogene gladde massa. Hierna voeg je de chocolade en pecannoten toe en roer ze er kort doorheen.
  • Rol flinke eetlepels van het mengsel tot balletjes en leg ze op de beklede bakplaten, met telkens 4 cm ertussen. Druk de balletjes plat met een in bloem gedoopte vork en bak ze in 12-15 minuten licht goudbruin.
  • Neem de koekjes uit de oven en laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaten voordat u ze overdoet op een rooster, waar ze verder mogen afkoelen.