Voorbereiding:
- Zorg dat de haverdrink op kamertemperatuur is. Doe de gist en een theelepel suiker in de drink en zet opzij. Smelt de boter en laat deze vervolgens afkoelen tot kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 175°C hetelucht.
Bereidingswijze:
- Voeg de boter toe aan het mengsel. Meng in de kom van een mixer met deeghaken de bloem, suiker en het zout. Meng kort en voeg dan het melkmengsel toe. Mix 2 minuten op lage snelheid. Verhoog daarna de snelheid en mix nog 6 tot 8 minuten tot je een soepel en elastisch deeg krijgt.
- Rol het deeg tot een bal en leg het in een schone, licht geoliede kom. Dek af met huishoudfolie of een schone theedoek en laat het ergens op een warme plek rijzen gedurende 2 uur of totdat het deeg in omvang verdubbeld is.
- Haal het deeg uit de kom en leg het op een met bloem bestoven aanrecht. Duw de lucht er voorzichtig uit en rol het deeg met een deegroller uit tot een grote rechthoek van ongeveer 40 x 50 cm. Leg de lange kant van de rechthoek naar je toe, verdeel je de chocoladepasta over de rechthoek en laat aan het einde een stukje deeg van zo’n 3 centimeter over. Strooi de Ovengebakken Mix over de chocoladepasta.
- Rol het deeg op tot een rol. Eindig met het stukje deeg zonder chocoladepasta en plak hiermee de rol dicht. Snijd met een scherp mes plakken van de rol van zo’n 3 centimeter. Leg deze swirl broodjes op een bakplaat met bakpapier. Bedek de broodjes met wat huishoudfolie of een theedoek en laat minstens een uur rijzen.
- Bak de broodjes ongeveer 18 minuten in de oven. Als de broodjes te snel bruin worden, bedek ze dan met wat aluminiumfolie.
Eet smakelijk!