Werkwijze
Tik de eitjes in een kom en klop deze even los. Voeg water en olijfolie aan de eieren toe en klop het even door elkaar zodat het een homogene massa wordt. Pers de citroen en voeg de sap toe aan dit mengsel, nog even door roeren.
Meng alle droge ingrediënten met elkaar. Voeg dit toe aan het water/ei mengsel. Klop het ca. 2 minuten in de laagste stand even door elkaar.
Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet het in met wat olijfolie. Giet het deeg in de bakvorm en laat het afgedekt met een theedoek een uur staan op een warme plaats. Snijd met een scherp mesje een oppervlakkige snee overlangs zodat het brood tijdens het rijzen in het midden kan barsten.
Spuit het brood even nat en bestrooi deze met sesamzaad. Zet de bakvorm vervolgens in de (voorverwarmde) oven en bak het brood gaar in ongeveer 30-35 minuten bij 200̊ C.
TIP Wij gebruiken de extra vergine spaanse olijfolie van Finca Duernas. De olijfolie is van hoge kwaliteit en wordt door GrainLabs zelf geïmporteerd uit Spanje. Lees meer op fincaduernas.com