Citroen Honingcake met Gierstvlokken

Een heerlijk verwennerij

Aantal: 1 cake

Bereidingstijd: ca. 1.5 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 200 gram  Roomboter
  • 4 stuks Eieren
  • 150 gram  Spelt Cakemix
  • 50 gram  Gierstvlokken van De Halm
  • 150 gram  Honing van St. Pieter
  • 50 gram  Citroenrasp

Afwerking:

  • 1        tl.       Gierstvlokken van De Halm
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Cakeblik
  • Oven
  • Kom
  • Garde

Voorbereiding:

  • Alle ingrediënten op gelijke temperatuur ca 25 C
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Bekken en garde vetvrij maken
  • De cakeblikken insmeren.

 Werkwijze

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
  • Boter, Honing en de citroenrasp mengen.
  • Het mengsel 10 minuten laten draaien in de hoogste versnelling.
  • ¾ deel van het ei in stappen toevoegen aan het mengsel
  • 1/5 deel van de Cakemix toevoegen door het mengsel.
  • De restant van het ei toevoegen.
  • Nogmaals 3 minuten laten draaien in de hoogste versnelling.
  • De Gierstvlokken mengen met de Speltcakemix
  • De Speltcakemix rustig door mengen door het beslag.
  • De cakeblik bestrooien met gierstvlokken.
  • Het beslag in de gewenste vorm gieten ca 400 gram per cakeblik of 500 gram in een tulbandvorm.
  • Afbakken op 160 0C ca 45 minuten.