Citroen honingcake met gierstvlokken

Een heerlijk verwennerij

Aantal: 1 cake

Bereidingstijd: ca. 1.5 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 200 gram roomboter
  • 4 stuks eieren
  • 150 gram spelt banketmix
  • 50 gram gierstvlokken van De Halm
  • 150 gram honing van St. Pieter
  • 50 gram citroenrasp

Afwerking:

  • 1 tl gierstvlokken van De Halm
Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Cakeblik
  • Oven
  • Kom
  • Garde

Voorbereiding

  • Alle ingrediënten op gelijke temperatuur ca. 25 C
  • Weeg alle ingrediënten af.
  • Verwarm de oven voor op 160 °C.
  • Bekken en garde vetvrij maken
  • De cakeblikken insmeren.

 Werkwijze

  • Weeg alle grondstoffen nauwkeurig af.
  • Boter, honing en de citroenrasp mengen.
  • Het mengsel 10 minuten laten draaien in de hoogste versnelling.
  • ¾ deel van het ei in stappen toevoegen aan het mengsel
  • 1/5 deel van de banketmix toevoegen door het mengsel.
  • De restant van het ei toevoegen.
  • Nogmaals 3 minuten laten draaien in de hoogste versnelling.
  • De gierstvlokken mengen met de speltcakemix
  • De banketmix rustig mengen door het beslag.
  • De cakeblik bestrooien met gierstvlokken.
  • Het beslag in de gewenste vorm gieten ca. 400 gram per cakeblik of 500 gram in een tulbandvorm.
  • Afbakken op 160 0C ca. 45 minuten.