Haver Tritordeum Vruchtenkoekjes

In samenwerking met de Meester van de Halm ontwikkeld

Aantal: ca. 30 koekjes

Bereidingstijd: ca. 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 125 gram Roomboter
  • 50 gram Honing van St. Pieter uit Maastricht
  • 100 gram Suiker
  • 1  st Ei
  • Theelepel Zout
  • Scheutje Citroensap
  • 200 gram Eiwitrijke Tritordeum Banketmix

Vulling

  • 450 gram Havermueslimix van de Halm
  • 150 gram Chocoladedruppels
Benodigdheden
  • Weegschaal
  • Keukenmachine of kom
  • IJsschep maat 70
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Oven
Allergieën

Weeg alles nauwkeurig af. Zet de oven aan op 180 0C.

Meng de boter, honing, suiker ei zout met de citroensap tot een homogene gladde massa. Daarna de Banketmix door het mengsel verwerken en zorg voor een gladde massa.  Als dit is gedaan dan de Haver mueslimix en de eventuele chocoladedruppels erdoor draaien. Het deeg is klaar.

Pak een ijsschep en maak een bolletje van het deeg. Leg het deegbolletje op de bakplaat met bakpapier. Baktijd ca 15 minuten op 180 0C. Let op eventueel langer dit ligt per oven anders.

De koekjes laten afkoelen en eet smakelijk.

 

Je kunt ook gebruik maken van bijvoorbeeld de Spelt Banketmix of de Tritordeum Banketmix wanneer er geen behoefte is aan extra eiwitten.