Werkwijze
- Weeg alles netjes af en zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is.
- Doe alle grondstoffen in de kom/keukenmachine, let op hou de gist gescheiden van het zout
- Kneed een deeg een spoeldeeg. Eerst rustig mengen en daarna ca 5 minuten in de hoogste versnelling. Check of je een goede glutennetwerk hebt.
- Leg het deeg in een bestrooide met speltbloem kom met daaroverheen een theedoek.
- Laat het deeg rijzen op een warme plaats gedurende ca. 30 minuten.
- Verdeel het deegstuk in 30 gelijke stukjes.
- Bol de deegstukjes op en laat ze even rijzen.
- Rol de deegstukjes uit tot puntjes.
- Smeer de bakplaat in met boter.
- Leg de puntjes krom op de bakplaat.
- Bestrijk de deegstukken met ei.
- Laat ca. 30 minuten rijzen.
- Bak ca. 10 minuten in een oven op 250° C.