Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Bereidingswijze
- Doe de margarine met de suiker en de geraspte citroenrasp in een kom. Klop het mengsel circa 10 minuten tot een gladde witte massa. Kijk na 10 minuten of de boter/ suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa.
- Voeg in 4 stappen de eieren door de massa. Je mag pas het volgende ei toevoegen als het eerste ei compleet is opgenomen door de boter/ suiker massa. Wacht met het laatste ei, door eerst een klein lepeltje bloem door de massa te mengen. Voeg daarna pas het laatste ei toe.
- Voeg dan stap voor stap de Tritordeum Banketmix toe en meng het geheel rustig met een spatel.
- Zet in elke vorm in de cupcake bakvorm een papieren cupcake vormpje. Vul de vormpjes voor ongeveer 2/3 met het beslag. Bak de cupcakes in een oven van 170 °C in circa 15-20 minuten gaar.
Varianten:
- Vervang de citroenrasp door bijvoorbeeld geraspte limoen of door geraspte sinaasappelschil.
- Laat de geraspte schil achterwege en meng bijvoorbeeld cacao of speculaaskruiden door het beslag.
- Spatel wat gehakte noten of met wat bloem bestoven rozijnen door het beslag, of meng er grof gehakte chocolade door.