Olijfolie muffins

Lactose en glutenvrij muffins

BEREIDINGSTIJD: CA. 40 MINUTEN

HOEVEELHEID: CA. 15 MUFFINS

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

200 gram eieren

200 gram honing of suiker

1 eetlepel citroenrasp

150 ml extra vergine olijfolie

75 gram glutenvrije boekweitmeel

75 gram glutenvrije havermeel

50 gram quinoameel

 

Opmerking: 200 gram = 4 eieren

Benodigdheden
  • Keukenweegschaal
  • Keukenmachine
  • Oven
  • Bakplaat
  • Cupcake bakjes
  • Mixer
  • Kom
  • Pannenlikker
  • Spuitzak

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 170 °C en zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.

Bereiding

Meng de eieren, suiker en citroenrasp. Klop het mengsel ca. 10 minuten tot een gladde massa.

Kijk na 10 minuten of de eieren/suiker massa goed is opgeklopt tot een luchtige en stevige massa. Dit doe je door de garde uit de massa te halen en een acht te maken. Als je vervolgens 8 tellen de acht blijft zien dan is de mengsel goed opgeklopt. Anders nogmaals door kloppen.

Voeg in een dunne straal de olijfolie al roerend door het mengsel.

Voeg de granensoorten toe en meng het geheel rustig met een spatel.

Zet in elk holletje van een muffinplaat een papieren vorm (caisse).

Vul de vormpjes ongeveer 2/3 met het beslag.

Schuif de muffinplaat met de cupcakes in de warme oven 175 °C en bak de muffins in ca. 15-20 minuten goudkleurig.

TIP Wij gebruiken de extra vergine spaanse olijfolie van Finca Duernas.  De olijfolie is van hoge kwaliteit en wordt door GrainLabs zelf geïmporteerd uit Spanje. Lees meer op fincaduernas.com

Deze producten zijn verkrijgbaar via de webshop van de Bisschopsmolen.