Werkwijze
- Snipper de gele ui en snijd de knoflook en champignons fijn. Maak de groene asperges schoon en snijd ze in stukjes van 2-3 centimeter.
- Verhit wat olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg na drie minuten de champignons en de kurkuma toe. Wanneer de champignons goed gebakken zijn, voeg je de havergrutten toe.
- Na een minuut of twee bakken, kun je de helft van de groentebouillon toevoegen. Wanneer de havergrutten het vocht hebben opgenomen, voeg je steeds een scheutje witte wijn en groente bouillon toe. Blijf goed roeren tot de havergrutten gaar zijn. Dit duurt zo’n 30 minuten.
- Bij de laatste scheutjes bouillon en witte wijn voeg je ook de doperwtjes en groene asperges toe, zodat deze ook warm worden, maar nog wel knapperig zijn.
- Breng de risotto op smaak met versgemalen zout en peper. Serveer direct.
Eetsmakelijk!
The Veggie Reporter ontwikkelde dit heerlijke recept. Op haar blog vind je de makkelijkste, lekkerste en meest creatieve plantaardige recepten en blogposts.