Limburgse Rogge Speltbrood

Aantal: ca. 4 broden

Bereidingstijd: ca 4 uur (zonder voorbereiding)

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Ingrediënten Stap 1

  • 50 gram Kollenberger Speltkorrels
  • 200 gram Zadenmix (Lijnzaad, Sesamzaad, Zonnebloem, Pompoen)
  • 250 gram Kokend Water

Ingrediënten Stap 2

  • 600 Kollenberger Speltbloem
  • 600 gram Roggemeel van GrainLabs
  •   50 gram Gist
  •   50 gram Zout
  • 200 gram Rogge Desempoeder
  • 900 gram Water

Decoratie

  • Speltvlokken van de Halm

 

Benodigdheden
  • Kneedmachine
  • Kom
  • Oven
  • Pan
  • Fornuis
  • Theedoek
  • Cakeblik
  • Keukenweegschaal
Allergieën

Voorbereiding:

Weeg alle ingrediënten van stap 1 af. Breng het water aan kook. Doe de zaden en de speltkorrels in een bak of kom. Giet hierover heen het kokend water. Doe een deksel over de bak en zet deze in de koelkast. Laat het minimaal 12 uur rusten.

Bereidingswijze:

Haal de bak uit de koelkast. Weeg alle ingrediënten van stap 2 af. Kneed een deeg met de hand of met de machine. Tip niet de lang kneden. Meng zaden/spelkorrels mengsel door het deeg. Laat het deeg ca 45 minuten rusten in de deegkom met een theedoek erover. Zorg ervoor dat de kom op een warme plaats staat.

Smeer de cakeblik of broodblik. Pak het deeg uit de kom en druk deze rustig plat. Maak het deegstuk op in de gewenste vorm en rol deze door de speltvlokken. Leg het deegstuk in de blik. Laat deze ca 1 uur rusten in de blik met daarover heen een theedoek. Zorg ervoor dat de blik op een warme plaats staat.

Verwarm de oven op ca 180 / 200 0C. Als de oven op temperatuur is dan kun je de rustig de blik in de oven zetten. Het duurt ca 1 uur om het brood af te bakken. Tip na ca een half uur de ovendeur iets opzetten om het vocht uit de oven te laten komen

Eet smakelijk!