Brabantse Roggebrood

Aantal: ca. 1 brood

Bereidingstijd: ca 4 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten
  • 500 gram Roggemeel van GrainLabs
  •   10 gram Gist
  •   10 gram Zout
  • 250 gram Water
Benodigdheden
  • Kneedmachine
  • Kom
  • Oven
  • Theedoek
  • Cakeblik
  • Keukenweegschaal
Allergieën

Voorbereiding:

Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur is.

 

Bereidingswijze:

Weeg alle ingrediënten af. Kneed een deeg met de hand of met de machine. Tip niet de lang kneden. Laat het deeg ca 45 minuten rusten in de deegkom met een theedoek erover. Zorg ervoor dat de kom op een warme plaats staat.

Smeer de cakeblik of broodblik. Pak het deeg uit de kom en druk deze rustig plat. Maak het deegstuk op in de gewenste vorm en leg deze in de blik. Laat deze ca 1 uur rusten in de blik met daarover heen een theedoek. Zorg ervoor dat de blik op een warme plaats staat.

Verwarm de oven op ca 180 / 200 0C. Als de oven op temperatuur is dan kun je de rustig de blik in de oven zetten. Het duurt circa 1,5 uur om het brood af te bakken. Tip na ca 1 uur de ovendeur iets opzetten om het vocht uit de oven te laten komen

Eet smakelijk!