Luikse Tritordeumwafels

Aantal 20 porties

Bereidingstijd circa 1 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deel 1

  • 2 Eieren
  • 275 milliliter Melk
  • 60 gram Gist
  • 60 gram Suiker

Deel 2

Deel 3

  • 250 gram Tritordeumbloem

Deel 4

Benodigdheden
  • Maatbeker
  • Keukenweegschaal
  • Wafelijzer
  • Kneedmachine of een mixer
Allergieën

Voorbereiding

  • Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn.
  • Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.

Bereidingswijze

  • Meng de suiker met de melk. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten van deel 1 toe en meng goed. Voeg deel 2 toe en kneed het deeg 5 minuten.
  • Laat het deeg 15 minuten rusten.
  • Voeg deel 3 toe en kneed vervolgens 5 minuten. Voeg de boter uit deel 4 toe en zorg dat deze door het deeg wordt gedraaid. Laat het deeg even rusten circa 5 minuten.
  • Voeg de suikernibs toe en zorg dat deze goed verdeeld is door het deeg.
  • Verdeel de deegstukken in stukken van circa 100 gram, voor 20 wafels. Laat het deeg rusten.
  • Breng het wafelijzer op temperatuur circa 180 °C.
  • Smeer het wafelijzer in met boter en leg de deegstukken erin.
  • Baktijd is 3,5 minuten, draai halverwege het ijzer.
  • De wafel uit het ijzer halen en op een rooster leggen.