Voorbereiding
- Zorg dat alle producten op kamertemperatuur zijn.
- Weeg alle ingrediënten nauwkeurig af.
Bereidingswijze
- Meng de suiker met de melk. Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten van deel 1 toe en meng goed. Voeg deel 2 toe en kneed het deeg 5 minuten.
- Laat het deeg 15 minuten rusten.
- Voeg deel 3 toe en kneed vervolgens 5 minuten. Voeg de boter uit deel 4 toe en zorg dat deze door het deeg wordt gedraaid. Laat het deeg even rusten circa 5 minuten.
- Voeg de suikernibs toe en zorg dat deze goed verdeeld is door het deeg.
- Verdeel de deegstukken in stukken van circa 100 gram, voor 20 wafels. Laat het deeg rusten.
- Breng het wafelijzer op temperatuur circa 180 °C.
- Smeer het wafelijzer in met boter en leg de deegstukken erin.
- Baktijd is 3,5 minuten, draai halverwege het ijzer.
- De wafel uit het ijzer halen en op een rooster leggen.