Paddenstoelenbroodjes

Hoeveelheid circa 12 porties

Bereidingstijd 2 uur

ONLINE WINKEL
Veel van onze recepten bevatten ingrediënten die in onze online winkel te verkrijgen zijn!
Ingrediënten

Deeg

Vulling

  • 500 gram Gemengde paddenstoelen
  • 100 gram Gerstvlokken
  • 4 Sjalotjes
  • 6 teentjes Knoflook
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 12 blaadjes Verse salie (of 2 theelepels gedroogde salie)
  • 8 takjes Verse tijm (of 2 theelepels gedroogde tijm)
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 2 eetlepels Tomatenpuree
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 1 theelepel Gerookte paprikapoeder
Benodigdheden
  • Koekenpan
  • Keukenmes
  • Kom
  • Mixer
  • Theedoek / Afdekfolie
Allergieën

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.

Bereidingswijze:

  1. Snijd de paddenstoelen fijn. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de sjalotjes tot deze glazig zijn. Snijd de salie fijn en pluk de blaadjes van de takjes tijm. Voeg deze samen met de knoflook toe aan de sjalotten.
  2. Voeg na 3 minuten de fijngehakte paddenstoelen toe. Bak deze op matig vuur enkele minuten mee tot de paddenstoelen hun vocht loslaten. Voeg dan de gerstvlokken en alle smaakmakers toe en eventueel een scheutje water wanneer het mengsel te droog is. Bak het geheel nog 5 minuten en laat het mengsel dan afkoelen.
  3. Meng alle ingrediënten voor het deeg in een grote kom. Kneed dit deeg 10 tot 15 minuten stevig door. Heb je een krachtige mixer, dan is 5 tot 10 minuten kneden meestal voldoende.
  4. Maak een bal van het deeg en leg dit in een ingevette kom. Dek de kom af met een stuk plastic folie of een natte theedoek. Laat het deeg 1 uur rijzen.
  5. Maak ondertussen het mengsel voor de vulling klaar, door alle ingrediënten nog eens goed te kneden en mengen. Vorm er vervolgens 12 porties van en rol deze tot worstjes.
  6. Verdeel het deeg in 12 balletjes. Rol deze balletjes ovaal uit. Leg op elke plak deeg een worstje en vouw het deeg. Laat de paddenstoelenbroodjes een half uur rijzen.
  7. Bestrijk de broodjes met wat water, besprenkel met wat gerstvlokken en bak ze 15 minuten in de oven.

Eet smakelijk!